Dolar 32,5841
Euro 35,0183
Altın 2.456,66
BİST 9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

‘HEDEF, TARIMSAL KALKINMA!..’

CHP’den Samsun milletvekili olmak için kolları sıvayan Ziraat Mühendisi Hayati Tosun, “Samsun için tarımsal üretim vazgeçilmez seçenektir” dedi

‘HEDEF, TARIMSAL KALKINMA!..’
REKLAM ALANI
24 Mart 2023 18:07

CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Hayati Tosun, Bafra ve Çarşamba gibi Türkiye’nin en büyük tarımsal sahalarına sahip şehrinde ‘tarıma dayalı sanayi’nin en akıl kalkınma modeli olduğunu söyledi. Hayati Tosun, “Samsun ve bölgesi için tarımsal üretim modelleri vazgeçilmez seçenek olmalıdır” dedi.

OVALAR İMARA AÇILAMAZ
Samsun’un ‘Karadeniz Bölgesi’nin Çukurovası’ olarak nitelen Hayati Tosun, “Samsun’un geleceği ve ekonomisi öncelikle tarım, tarımsal sanayi ve turizme bağlıdır. 2 büyük ovamız, Dünyada ve Türkiye’de önemli tarımsal üretim kaynağıdır. Ancak buna rağmen, Bafra ve Çarşamba ovaları sürekli olarak tarıma ve imara açılmak istenmekte, burada yer alan sanayi tesisleri gaz salınımları, çevre ve hava kirliliği yaratan etkileri ile sadece bulunduğu alandaki tarımsal üretimi değil, bölgenin diğer tarım arazilerini de olumsuz etkilemektedir” diye konuştu.

ÜRETEN, ÇİFTÇİ DOSTU SAMSUN
Samsun’un geleceği olan tarım arazilerini tarıma kazandıracaklarını söyleyen Tosun, “Ayrıca üreticiye sağlayacağımız destek ve teşviklerle üreticinin yanında olacak, tarımsal üretimi artırarak Samsun’u ve bölgeyi üreten çiftçi dostu ve katma değer yaratan bir il haline getireceğiz” dedi.

YÜZBİNLERCE SAMSUNLU GERİ DÖNECEK
Millet İttifakı’nın ortak mutabakat metninde yer alan tüm ekonomik tespitlerin Samsun’da öncelikli uygulanması için gerekeni yapacağını söyleyen bunun gerçekleşebilmesi için çalışacağız. Bu gerçekleştiği takdirde, Samsun nüfusuna kayıtlı, ekonomik nedenlerle Samsun dışında olan yüzbinlerce Samsunlu memleketine dönecek ve güçlenen tarımsal ekonomi sayesinde tersine göç yaşanacaktır.”

MİLLET İTTİFAKI SAMSUN’UN
KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK
Samsun’un bu güne kadar sahipsiz kaldığını ifade eden CHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi Hayati Tosun, “Çevresindeki iller teşvik kapsamında olmasına rağmen sahip çıkılmadığı için teşvik alamayan Samsun’un kaderi Millet İttifakı’nda değişecek, üretim artacak, üretime bağlı olarak istihdam, gelir artacak, kademeli olarak refah gelecek. Çiftçiye gübre, mazot, tohum destekleri kesintisiz sağlanacak, kredi faizleri minimuma indirilecek, ürünlerinin paketleme, satış, pazarlaması için destek verilecektir” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.