Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

HEM EĞLENİYOR, HEM ÖĞRENİYORLAR

Samsun’da Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği dersini at ve sığır maketleriyle işliyor

HEM EĞLENİYOR, HEM ÖĞRENİYORLAR
REKLAM ALANI
13 Kasım 2022 19:43

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde bulunan Cemal Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından öğrencileri geleceğe daha iyi hazırlamak, derslerin daha aktif ve sıkıcı geçmemesini sağlamak amacıyla maket at ve sığır tasarlandı. Derslere farklı bir heyecan getiren maket at ve sığır, öğrencilerin normal bir hayvan ile karşılaştıklarında konuya hakim olmaları noktasında kolaylık sağlıyor. Öğrenciler maketler üzerinde bakım, tedavi, doğum gibi birçok konuyu öğreniyor.

HEM EĞLENİYOR, HEM ÖĞRENİYORLAR

EĞLENCELİ GEÇEN DERSLER
10. sınıf öğrencisi Ela Aleyna Çakır, “İnekte ve atta enjeksiyon yerleri gibi bölgeleri öğreniyoruz. Bu inek ve atları derslerimizde görmemizin sebebi, ileride meslek sahibi olduğumuzda sahaya çıktığımız zaman hayvanlardan korkmamamız gerektiğini öğreniyoruz. Derslerimiz genelde çok güzel ve eğlenceli geçiyor. Özellikle uygulamalı gördüğümüz zaman daha da eğlenceli oluyor. Daha fazla bilgi sahibi oluyoruz” dedi.
12. sınıf öğrencisi Yağız Korkmaz, “Maket hayvanın üzerinde uygulama yapıyoruz. Enjeksiyon yerleri, doğum, meme kontrolü, sezaryen bölgeleri kontrolü, göğüs kontrolü, ağız ve tırnak bakımı gibi bölgelerin üzerinde çalışmaktayız. Bunlar bizim hem kas becerilerimizi geliştirmemize hem de teorik olarak uygulamamıza yardımcı oluyor. Derslerimiz genel olarak eğlenceli geçiyor. Tabii ki biraz zorluğu olsa da derste öğrenmek gayet zevkli geçiyor” dedi.

HEM EĞLENİYOR, HEM ÖĞRENİYORLAR

EL BECERİLERİ DE ARTIYOR
Veteriner Hekim ve hayvan sağlığı öğretmeni Yaşar Şahin ise “Öğrencilerimize burada sahaya çıkmadan önce el ve kas koordinasyonlarını geliştirmek, öğrendikleri teorik bilgileri pratik şekilde hayata geçirebilmek için daha öncesinden burada uygulama yaparak mesleğe atılmalarına kolaylık sağlıyoruz. Ders materyalleriyle uygulamalı şekilde ders yapınca çocuklar daha çok eğleniyorlar. Mesleğe karşı el becerileri daha çok artmış oluyor. Öğrencilerimiz stajlara gidiyorlar ve çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Staj yerlerindeki işletmelerden gelen cevaplar genelde ‘hocam öğrenciler çok başarılılar’ şeklinde oluyor. Bunların en büyük katkısı burada kullandığımız at, sığır ve materyallerimizin sayesinde oluyor” diye konuştu.

HEM EĞLENİYOR, HEM ÖĞRENİYORLAR
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.