Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘HEPSİ YALAN OLDU!..’

Neslihan Hancıoğlu, “Gece yarısı temel atmalar, verilen sözler. Hepsi yalan oldu. 700 gün geçti, Tekkeköy Devlet Hastanesi nerede?” diye sondu

‘HEPSİ YALAN OLDU!..’
REKLAM ALANI
8 Şubat 2021 18:22

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, ihale şartnamesi gereği 750 gün iş gününde tamamlanması gereken, hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 600 günde tamamlanma sözü alarak temelini attığı 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi projesinin fiyaskoya dönüştüğünü öne sürdü. Hancıoğlu, ihalenin üzerinden 700 günden fazla bir süre geçmesine rağmen hastane inşaatının daha temel seviyesinde durduğunu açıkladı.

‘700 GÜN GEÇTİ, NEREDE?’
TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “100 yıllık hayal gerçek oluyor” denilerek ihalesi yapılan ve temeli bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin durumunu Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle bir önerge hazırlayan CHP’li Hancıoğlu 250 Yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatıyla ilgili şu bilgiler paylaştı:

“Söz konusu hastanenin ihalesi 30.07.2018 tarihinde 126 milyon 900 bin TL bedel ile yapılmıştır. İhale konusu yapım işinin sözleşmesi ise 11.10.2018 tarihinde imzalanmıştır. Hastane inşaatının temeli 03.03.2019 tarihinde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış ve o törende sayın Cumhurbaşkanı, inşaatı 600 gün içinde tamamlaması konusunda yükleniciden taahhüt almıştır. Söz konusu tarihin üzerinden 700 günden fazla süre geçmesine rağmen, hastane inşaatının temeli dahi atılmamış durumdadır.”


SAĞLIK BAKANI’NA SORULAR
CHP’li Hancıoğlu bu tespitlerinin ardından, Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

“- Samsun İli Tekkeköy ilçesi 250 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı, önergenin işleme alındığı tarih itibariyle hangi düzeydedir?
– Hastane yapım işinin, inşaat henüz temel seviyesindeyken yapılmış olan mühendislik hataları nedeniyle akamete uğradığı ve yapım sürecinin bu nedenle geciktiği yönündeki iddialar doğru mudur? Doğru ise hastanenin hizmete girmesini geciktiren bu hatalar nelerdir ve sorumluları hakkında hangi işlemler yapılmıştır?
– Samsun İli Tekkeköy ilçesi 250 Yataklı Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacaktır?
– Samsun İli Tekkeköy ilçesi 250 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatının mevcut durumu göz önünde bulundurulduğunda inşaatın, ihale şartnamesinde şart koşulmuş olan 750 takvim günlük süre zarfında tamamlanabilmesi imkansız hale gelmiştir. İdarenin bu durumda tesis edeceği işlem ne olacaktır?

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.