Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Her horoz kendi çöplüğünde ötmez!

Oktay ZERRİN’in kaleminden..

Her horoz kendi çöplüğünde ötmez!
REKLAM ALANI
12 Eylül 2019 09:00 | Son Güncellenme: 11 Eylül 2019 19:54

“Her horoz kendi çöplüğünde öter” diye bilinen bir söz vardır ancak bugün için bu söz de; o eski gücünde değil!
Zira her bir şey gibi, bu söz de artık otoritesini ve işlevini yitirmişe benziyor! Bir kere o eski horozlar da kalmamış günümüzde! O bas bas bağıran eski horozların da sayısı azalmış gibi.
Ayrıca yine; çöplükler de eski çöplük olmaktan çıkmış, hatta nerdeyse her yer bir çöplük yığınına dönmüş! Mesela; apartman önleri, mahalle araları, sokaklar ve hatta caddelere rastgele atılmış çöpler de işin cabası!
Bunlara üstlük; bir de şehirlerin mahalleleri için konulmuş; demirden veya çiçek resim nve dekorlarıyla süslenmiş o yakışıklı çöp tenekelerine dadanan, çöpten bir şeyler aramaya çalışan çöp kolikler yüzünden sağa-sola dağıtılmış çöpler de görüntü kirliliği veriyor!
Peki ya parklar, bahçeler ne âlemde dersiniz? Ben sadece ilçemiz için demiyorum; tüm il ve ilçelerde bu durumlar yaşanabiliyor. Elbette ki belediye görevlisi, çöp ekipleri gece gündüz demeden, bu çöpleri yok etmenin derdinde koşturup duruyorlar.
Ancak; gel- gelelim ki; bizim bazı vatandaşlarımız da yollara kâğıt, sigara izmaritleri, boş kutular, şişeler gibi çöpleri, yürüdüğü yollara, mahalle ve sokaklara atıyorlar. Oysa başlarını şöyle bir kaldırıp etrafına baksalar; kendilerini bekleyen çöp konteynırlarını görecek ve çöpleri oraya atacaklardır ama dediğim gibi bu biraz çevre duyarlılığı ve biraz da çevre bilinci ve sorumluluğuna dayalı bir durumdur.
Eğer bizler; bulunduğumuz yerden memnunsak; bu memnuniyetimizi daha da maksimum yani daha da üst düzeye çıkartabilmeliyiz. Yoksa bulunduğumuz çevre; çevre olmaktan çıkar
Avrupa’da temizliğe verilen önem bellidir. Biz de ülke ve çevre, toplum olarak; bu konuda bizlere düşen görev ve sorumluluğu, en iyi ve güzeldir şekilde yapmalıyız ki eğer bunu yapmaz veya yapamazsak, yarın temiz bir çevre beklentisinden söz etmeye hakkımız olmayabilir!
Haydi, canlar, dostlar, arkadaşalar; hep birlikte daha temiz, daha sağlıklı ve daha çok insanca yaşanılabilir bir çevre özlemiyle hoş çakalın derken, yazımızın başlığıyla bitirelim yazımızı:
HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTMEZ!
Oktay ZERRİN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.