Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

İçişleri Bakanı Soylu Bafra’da: ‘Tayyip Erdoğan’sız olmaz’

Bafra İlçesi’nde halka hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz bu ülkeyi, içinde bulunduğu durumu, sistemi, bir daha tuzağa düşmemeyi onun dışında kimseyle aşamayız” dedi

İçişleri Bakanı Soylu Bafra’da: ‘Tayyip Erdoğan’sız olmaz’
REKLAM ALANI
14 Mart 2017 18:59

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’un Bafra ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Bakanlar, Atatürk Bulvarı parti binası önünde halka hitap etti.

‘BIRAKIN BU İŞLERİ…’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada, “Bunlar ne diyorlar ‘bu sistem içerisinde parlamento güçsüz olacak.’ Bu ülkede 1960 darbesinde de parlamento vardı. Bir günde feshettiniz parlamentoyu. Onun başbakanını, meclis başkanını tarumar ettiniz. Bırakınız bu işleri. Bu milleti aldatmayın, bu milleti kandırmayın. İstediğiniz zaman meclis iradesini ortadan kaldırmaya çalışan, onu baypas eden, onu zayıflatan bir sitem oluşturdunuz yıllarca bu ülkede” dedi.

GÜÇLÜ MECLİSLE YARINLARA…

Türkiye’nin ‘Güçlü bir meclisi’ olması gerektiğine dikkati çeken Soylu, “Milletle devlet arasında, hükümet arasında köprü olacak milletin, milletin derdi sürekli kulağında olacak, kulağı meclise açık olacak bir meclis olacak. Türkiye’mizin demokrasi için en önemli adımlardan bir tanesi budur. Güçlü meclisle yarınlara adım atacağız” diye konuştu.

‘DÜNYADA OLMAYAN BİR LİDER…’

Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sistem babayla oğlu birbirine düşürür, kardeşi kardeşe düşürür. Çünkü bu sistemin sorumlulukları kimde belli değil. Yetkisi kimde belli değil. Bu sistemin ortaya koyduğu süreç belli değil. Kim ne yapacak belli değil. Herkesi bir birine düşüren sistem bu sitemdir. Siyaseti kıyma makinesine koyan sistem budur. Yeni sitemin en büyük önceliği artık Türkiye’de iş yapana milletin bakacağı bir siyaset gelmektedir. Takmışlar ‘gençlerden bir şey olmaz, milletvekili olmaz’ diye. Siz Balkan harbinde şehit olun. Siz gidin bu ülkenin gençleri olarak Çanakkale geçilmez deyin. Çanakkale’de şehit olan gençlerimizin yaşlarına bir baksınlar. Eğer burada hür yaşıyorsak, özgür yaşıyorsak, burada ayağımız üzerinde duruyorsak, ezanla buluşuyorsak o gençlerin sayesindedir. İstiklal Mücadelesinde de o gençler vardı. Avrupa’nın yüzde 73’ü 18 ile 21 yaş arası gençleri milletvekili seçiyor. Derdi ne? Avrupa yaşlanıyor. Gençleri daha önce hayatın içine alıyım, ona sorumluluk veriyim ki üretimimi sağlayayım diye düşünüyor. Doğru bir iş yapıyor. Bizim en büyük avantajımız genç nüfusumuz. Bunu gelişmiş ülkeler yapacak ama biz 18 yaşında ki kardeşimize şu sorumluluğu veremeyeceğiz. Diyorum ki artık bu ülkeyi beraber yöneteceğiz. Dünyada olmayan bir lider bulduk. Size bütün inancımla, bütün anlayışımla söylüyorum biz bunu Tayyip Erdoğan’ın dışında kimseyle aşamayız. Biz bu ülkeyi, içinde bulunduğu durumu, sistemi, bir daha tuzağa düşmemeyi onun dışında kimseyle aşamayız. Hep birlikte 16 Nisan’dan sonra bu yolculuğa güçlü adımlarla çıkıp geleceğinize, gelecek nesillerimize en büyük mirası bırakabilecek bir anlayışı ortaya koyalım.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.