Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

OKUL BİNALARI ÇÖKÜYOR!

Samsun’un Atakum İlçesi’nde eylül ayında eğitim öğretime açılacağı söylenen 3 okulun bazı noktalarında göçük meydana geldi.

OKUL BİNALARI ÇÖKÜYOR!
REKLAM ALANI
28 Şubat 2024 18:28

Samsun’un Atakum İlçesi Büyükkolpınar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 3 okul binasında göçükler meydana geldi. Binanın bahçesi ve dış cephe duvarlarında hasarlar oluştu. Hürriyetçi Eğitim-Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanı İlker İlkin, “İhmale verilecek ne bir canımız ne de bir kuruş mali kaynağımız var” diyerek duruma tepki gösterdi.

DUVARLARN ÇATLADI, BAHÇE KULLANILAMAZ HALDE
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Sendika Şube Başkanı İlker İlkin, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ortaokulu’nun hemen yanına yapılan 3 okul binasında göçükler meydana geldiğini belirterek, “Yönetim kurulu üyelerimizle okula giderek incelemelerde bulundu. Okulun duvarlarında çatlakların olduğunu ve bahçenin tamemen kullanılamaz hale geldiğini gördük” dedi.

OKULLARIN TAIBAN ALANI TAMAMEN ÇÖKMÜŞ
Milyonlarca lira para harcanarak Atakum’un heyelan bölgesine eğitim kurumları yapıldığını öne süren İlkin, “Okulların bulunduğu saha çok büyük tehlike arz ediyor. Binaların taban alanı tamamen çökmüş durumda. Necmettin Erbakan Ortaokulu binasında da çatlaklar göze çarpıyor” diye konuştu.

HEYELAN BÖLGESİNDE İNŞA EDİLDİLER
Okulların yaklaşık 6 yıl önce yapıldığını fakat hiç kullanılmadını hatırlatan İlker İlkin, “Faaliyete geçirmek için hazırlanılırken bu çökmeler yaşandı ve ve okullan atıl duruma geldi. Bakanlıktan bunun için ödenek istendi fakat hala bir çözüm bulunamadı. Bölgenin heyelan alanı olduğunun çok eski yıllardan beri bilinmesine karşın, öngörüsüzce, önlem alınmadan 3 adet okul binasının çökmesi neticesinde kamu kaynağı israfına neden olanlar ile ilgili bir işlem yapıldı mı?” ifadelerini kullandı.

23 EĞİTİMCİ, 245 ÖĞRENCİ TEHLİKE ALTINDA
Atakum Kaymakamlığı’nın, ilgili alanda inceleme yaptığını, ‘acilen öğrencileri buradan taşıyın’ kararı aldığını buna karşın eğitimin devam ettiğini de iddia eden İlkin, “Okulun duvarlarında da çatlaklar olmasına ve mevcut alanın çökme ve kaymaya halen devam etmesine karşın hangi önlemler alınmış, Necmettin Erbakan Ortaokulu’ndaki 23 eğitimci ve 245 öğrencinin canı tehlikeye atılarak eğitim öğretime neden hala devam edilmektedir?” sorularını gündeme getirdi.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.