Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘HÜKÜMET, SESİMİZİ DUY!..’

Samsun’da Eğitim Bir-Sen üyesi eğitimciler, Öğretmen Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesini, YHS’nin kaldırılmasını istedi, hükümete, “Sözleşmeli personel değil kadrolu istihdam ele alınsın” diye seslendi

‘HÜKÜMET, SESİMİZİ DUY!..’
REKLAM ALANI
8 Eylül 2022 15:30

Samsun’da Eğitimciler Birliği Sendikası Samsun 1 Nolu Şube üyesi eğitimciler, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcında sorunlarını dile getirmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada sorunlar dile getirilirken, “Hükümetisesimizi duymaya çağırıyoruz” denildi.

ÖĞRETMENLER BURUK, KIRGIN, MORALSİZ
Öğretmenevi önünde gerçekleştirilen toplantıda basın açıklaması Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız okudu. Sözlerine, “12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diyerek başlayan Hamdi Yıldız, açıklamasında şunlara değindi:

“Her eğitim öğretim yılına büyük bir heyecan ve mutlulukla başlayan öğretmenlerimiz bu yıl buruk ve kırgınlar, moral ve motivasyonları maalesef düşük. Yeni eğitim öğretim yılına donanımsal olarak hazır olsalar da arkadaşlarımızın kafalarında ki onlarca soru işaretleri bu hazır olunuşuma gölge düşürmüştür.
Bugün buradan eğitim çalışanlarımızın tüm enerjilerini eğitim öğretime öğrencilerine verebileceği çalışma ortamını, barış ve huzurunu sağlayacak olan bakanlığa ve hükümete sesleniyoruz:

EĞİTİM ÇALIŞANLARI BİR BÜTÜNDÜR
AYRIMCILIK SON BULSUN
2022 – 2023 Eğitim Öğretim yılı eğitim çalışanları açısından önceki yıllara göre ekonomik zorlukları daha fazla hissettiğimiz bir yıl olacak. Alım gücünü arttıracak eğitim çalışanlarını rahatlatacak mali haklarda iyileştirme yapılması elzem olmuştur. Her eğitim öğretim yılı başında sadece öğretmenlere verilen Eğitim Öğretim tazminatının eğitim çalışanlarının tamamına kapsamı genişletilip miktarı artırılarak verilmelidir.Enflasyon karşısında sembolik bir rakama dönüşen (1300 TL) yerine tüm eğitim çalışanlarının yüzünü güldürecek bir oranda verilmesini talep ediyoruz. Eğitim çalışanları bir bütündür. Öğretmeni ve öğretmen dışı çalışanların arasında ayrım son bulsun, ‘Eğitime hazırlık ödeneği’ çalışanların tamamına verilsin.

EĞİTİM ŞEFLERİ İÇİN DE 3600 EK GÖSTERGE
3600 ek gösterge düzenlemesinde şeflerimizin dahil edilmemiş olması çalışma barışı huzuruna, verimine olumsuz etki etmektedir. Bu adaletsizlik giderilmeli şeflerimizde 3600 ek göstergeden yararlandırılmalıdır.

UZMAN VE BAŞ ÖĞRETMEN İÇİN TAZMİNAT
Kamuda 1 milyonun üzerindeki istihdam sayısıyla öğretmenlerimiz en büyük çalışan grubunu oluşturmaktadır. Çalışanlar arasında toplumsal saygınlığı en yüksek kesim olan öğretmenlerimizin sorunlarına yasal dayanak oluşturmak adına 14 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğü giren öğretmenlik Meslek Kanunu sahanın beklentilerinden uzak olarak, öğretmenlerin ve yetkili sendikanın görüşleri dikkate alınmadan hazırlanmış ve kabul edilmiştir. Sınav esaslı getirilmek istenen kariyer planlaması 5’inci dönem ve 6’ncı dönem toplu sözleşmemizde taleplerimiz ile örtüşmelidir. Sürecin başından beri ifade ettiğimiz 8 yılını dolduran uzman, 12 yılını dolduran baş öğretmen özel hizmet tazminatından yararlanmalıdır.

ÖZEL HİZMET TAZMİNATI ÖDENMESİ
Eğitim Bir-Sen olarak, ”Toplu Sözleşme’ teklifimiz esas olsun sınav tartışması son bulsun’ diyoruz. Biz yetkili sendika görev ve sorumluluğumuzla kanun çıkmadan önce toplu sözleşme döneminde hazırladığımız teklifle uygun olarak en az 8 yıl süreyle fiilen öğretmenlik yapmış olanlara uzman öğretmenler en az 4 yıl süreyle fiilen uzman öğretmenlik yapmış olanlara ise başöğretmenler için ön görülen özel hizmet tazminatı ödenmesini istiyoruz. Öğretmenlik mesleği zaten kariyer meslek.

OKULLARDA ÇALIŞMA HUZURU BOZULUR
Öğretmenlerimizintek derdi unvan sahibi olmak değil, ekonomik olarak rahatça geçinebilecekleri ücret sahibi olmaktır. Kanun bu haliyle uygulanması okullardaki çalışma barışı bozacak bu durum da eğitim öğretime olumsuz bir şekilde yansıyacaktır. Hükümeti meclisin açılması ile birlikte yasa ile ilgili düzenlemeye davet ediyoruz.

MESLEK KANUNU KABUSUMUZ OLMASIN
Öğretmenlerin 60 yıllık hayali olan bir oldu bitti ile yasalaştırılan Öğretmen Meslek Kanunu, ‘Öğretmene destek kanunu’ olsun dedik, öğretmenlerin kâbusu olmasın. Hükümeti sesimizi duymaya, Meclisin açılması ile birlikte yasal düzenleme yapılarak yanlıştan dönmeye çağırıyoruz. Meslek kanunu köstek, değil destek kanunu olsun.

PROMOSYON RAKAMLARI YENİDEN GÜNCELLENSİN
Enflasyon ateşinin sabit gelirlileri tüm şiddetiyle yaktığı bugünlerde alınan banka promosyonlarının anlamını yitirdiği, eriyip gittiğini görüyoruz. Yapılan 3 yıllık anlaşmalar karşılığında çalışanlara ödenen rakamların bir an önce güncellenmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Karlılıkta rekorlar kıran bankaların kazançlarını baştamaaşlı müşterilerine borçlu olduklarını hatırlatarak yapılan sözleşmelere ilave kayıpları önleyici, müşterilerini tatmin edecek promosyon artışlarını bir an önce gerçekleştirmelerini uğranan zararın telafisini istiyoruz.

Samsun Öğretmenevi önünden bir kez daha sesleniyoruz YHS kaldırılmalı, ‘Huzur, hukuk ve hüküm eksikliğiyle çalışmak zorunda bırakılan YHS ayıbından kurtulmanın zamanı geldi’ diyoruz. ‘Görev tanımları görevde yükselme imkânları, ek gösterge hakları olmayan mevcut YHS personelinin diğer hizmet sınıflarına geçirilmesini istiyoruz.

KAMUDA KADROLU İSTİHDAM
Milli Eğitim Bakanlığı Kurum İdare Kurulu’nda(MEM KİK) alınan karar gereği ‘görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları’ takvime bağlanarak 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilmeli, sınav takvimi ilan edilmelidir. 4C,4B ve Sözleşmeli personel uygulamalarından vazgeçilmeli. Kadrolu istihdam kamuda esas alınmalıdır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.