Dolar 32,5496
Euro 34,9912
Altın 2.420,94
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

İki kişinin ölümüne sebep olan ihmalkarlık Yargı önünde

Samsun’un Bafra ilçesinde atladıkları Kızılırmak Nehri’nde bir süre çırpındıktan sonra gözden kaybolan 2 gencin ölümüyle ilgili itfaiye amirine 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İki kişinin ölümüne sebep olan ihmalkarlık Yargı önünde
REKLAM ALANI
17 Aralık 2019 18:52

Samsun’un Bafra İlçesi’nde gerçekleşen olayda yaşadıkları yasak aşk nedeniyle Osman Ertekin (20) ve Belgin Şahin’in (15), Çetinkaya Köprüsü’nün ön parmaklıklarına çıkıp 155’i arayarak “Biz birbirimizi çok seviyoruz, kavuşamıyoruz” deyip intihar etmişlerdi. İtfaiyenin halat eksikliği sebebiyle dakikalarca suda çırpınıp yardım çığlıkları atan ve can çekişerek hayatlarını kaybeden Ertekin ve Şahin’in, ölümüyle ilgili iddianame hazırlanarak Bafra İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Taşcı’ya, 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


Hazırlanan iddianamede ‘sahilde bulunan ve içerisinden ırmak geçen ilçede itfaiye görevlilerinin su altı ve su üstü arama kurtarma eğitimi almaları gerekir’ yönündeki bilirkişi raporu sunuldu. Bunun üzerine savcılık, Bafra İtfaiyesi Grup Amiri Yaşar Taşcı’ya, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ ve ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlarından dava açtı.
15 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ
Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, gerçekleşen olay kapsamında uzman heyetten bilirkişi raporu istedi. Bilirkişi itfaiyecilerin eğitim almamasından itfaiye daire başkanını, teçhizat bakımından da Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni sorumlu tuttu. Hazırlanan raporda, Bafra ilçesinin coğrafi konumu dikkate alındığında, deniz kenarında bulunması ve içinden Kızılırmak’ın geçmesi nedeniyle, itfaiyenin yıllık eğitim programlarına, daire başkanlığı tarafından su altında ve su üstünde arama kurtarma eğitimi konusunun da eklenmesi gerekliliği savunuldu.
Bilirkişi raporunda sonucuna göre savcı iddianameyi hazırlayarak, İtfaiye Grup Amiri Yaşar Taşcı’ya,’taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak’ ve ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlarından 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Taşcı, Bafra Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.
‘EKİPLERİM HİÇ ZAMAN KAYBI OLMADAN OLAY YERİNEYDİ’
Hakkındaki suçlamalara karşı kendini savunan Taşcı savcılığa verdiği ifadesinde şunları kaydetti:
‘Ekiplerim hiç zaman kaybı olmadan saat 22.14’te çıkış yapıp 22.17’de olay yerine vardılar. Ekip amiri tarafından saat 22.19’da kurum telefonundan aranarak bilgilendirildim. Hemen evimden çıkarak Bafra İtfaiyesi Bölge Grup Amirliği’nde bulunan kurtarma botunu 22.32’de olay yerine getirdim. Ardından profesyonel kurtarma ekiplerini bekleyerek karadan arama çalışmasına devam ettik. İtfaiye çalışanları olarak araçlarımız yangınla mücadele ve karadan yapılacak kurtarma olayları için dizayn edilmiştir. Bu nedenle su altı veya su üstü kurtarmaya yönelik bir eğitimimiz bulunmuyor’.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Samsun’un Bafra ilçesinin Çetinkaya Köprüsü’nde 15 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen olayda,bir çocuk babası Osman Ertekin ile Belgin Şahin, Kızılırmak Nehri’ne atladı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyenin halat bulamaması sebebiyle uzun süre suda çırpınıp yardım çığlıkları atan Ertekin ve Şahin, akıntıya kapılarak hayatlarını kaybetti.Başlatılan arama kurtarma çalışmalarının sonucunda, önce Şahin’in, ardından da Ertekin’in cansız bedenlerine ulaşıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.