Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

İki oğlunu öldürdüğü muhtardan şikayetçi oldu

Samsun’da 2 kişiyi öldürmekten yargılanan şahıs, davanın ilk duruşmasında tahliyesini talep etti

İki oğlunu öldürdüğü muhtardan şikayetçi oldu
REKLAM ALANI
9 Mart 2018 23:21

8 aydır tutuklu olması nedeniyle mağdur olduğunu savunan cinayet sanığı, oğullarını öldürdüğü muhtardan da şikayetçi oldu

Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Büyükkolpınar Mahallesi’nde yaklaşık 8 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi Muhtarı İ. A.(52) ile çocukları Ö.A. (26) ve M.A. (35), A.B.(49) tüfekli saldırısına uğradı. M.A.olay yerinde, Ö.A. kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybederken, muhtar İ.A. ise ağır yaralandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri silahlı saldırıyı düzenleyerek 2 kişiyi öldürüp 1 kişi de ağır yaraladığı iddia edilen A.B. olayda kullandığı çift kırma tüfekle birlikte yakalayarak gözaltına aldı ve şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
A.B. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Hakim karşısına çıkan B. yargılanmasına başlandı. Kendisini savunan A.B.”Tarım Kredi Bölge Müdürlüğünde çalışıyorum. R. diye biri benden Aksu köyünde arazi alacağını söyledi. Ben de tanıdığım emlakçıyı aradım. Emlakçı da önceden tanımadığım İ.A. aramış. Birlikte yanına gittik. Arsa ile ilgili pazarlık yapıldı. Aracı olduğum için 10 bin lira komisyon alacaktım. Arsa ile ilgili para ödenmediği için ben sorumlu tutuldum. İlhami beni telefonla arayıp tehdit etti. Ben olayı savcılığa haber verdim. Olay akşamı oğulları ile evimin önüne gelip kapımı tekmelediler. Tüfekle ateş açtılar. Ben de tüfekle ateş açtım. 8 aydır tutukluyum ve mağdurum. Tahliyemi talep ediyorum. Evimi bastılar. Öldürme kastım yoktu. Tüfekte 6 numaralı saçma vardı. Öldürme kastım olsaydı domuz misketi kullanırdım. Amacım yaralamaktı. Ben İ.A. şikayetçiyim” dedi.

Olayda 2 oğlu ölen İ.A. ise, “Ben muhtarım. Sanık A.çok eskiden tanırım ve arkadaşım olur. Arsa alım satımı yüzünden aramızda husumet başladı. Sanık A.bize olan borcunu ödemek istemedi. Mallarını kaçırdı ve oğlum M.ı ayağından vurdurdu. Borcunu ödememek için bizi sürekli oyalıyordu. Ben A. kefil olduğum için aracım bağlandı ve satışa çıkarıldı. Oğlum Murat’a parayı vereceğini söyledi. A. evinin yanına gittik. Bize tüfekle ateş açtı. Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Sanıktan şikayetçiyim” diye konuştu.
Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi ve A.B. tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Haziran’a erteledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.