Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘İKTİDAR-PATRON MUTABAKATI!..’

Samsun’da Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, ‘asgari ücret’i, “İktidar-patron mutabakatı: Açlık sınırı altında asgari ücrete devam” sözleriyle eleştirdi

‘İKTİDAR-PATRON  MUTABAKATI!..’
REKLAM ALANI
26 Aralık 2022 18:05

Samsun’da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, açıklanan asgari ücrete sert eleştiriler yöneltti. Asgari ücretin ‘patron-iktidar mutabakatı’ olduğunu savunan Bulut, “Açlık sınırı altında asgari ücrete devam. İnsanca yaşama yetecek ücret mücadelemiz sürecek” dedi.

‘İŞÇİ VE EMEKÇİ YOK SAYILMIŞTIR’
Mustafa Niyazi Bulut, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında kısaca şunlara değindi:

“Asgari ücretliler ülkesine dönüştürülen Türkiye’de ‘en büyük toplu sözleşmeden’ milyonların sırtındaki küfeyi daha da ağırlaştıracak bir sonuç çıkmıştır. İşçilerin ve emekçilerin yok sayıldığı, iktidar ve patron mutabakatından çıka çıka açlık sınırının altında kalan bir asgari ücret çıkmıştır.

AÇLIK SINIRININ ALTINDA….
Her şeyden önce bu mutabakat her zaman olduğu gibi iktidarın ve patronların mutabakatıdır. 10 milyon asgari ücretli başta olmak üzere alın teri açlık sınırının altında bırakılan, her geçen gün daha da yoksullaştırılan milyonlar kendi yaşamlarına ilişkin can alıcı bir meselede bir kez daha iktidar-patron mutabakatının kurbanı haline getirilmiştir.

KÜFE, HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞIYOR
Açıklanan rakam ne kadar allanıp pullansa da ‘bizim sırtımızda 85 milyonun taşındığı küfe var’ hamaseti ile perdelenmek istense de gerçekler gün gibi ortadadır. Öncelikle eğer bir küfeden söz edilecekse o küfenin yıllardır bu ülkede emeği ile geçim mücadelesi verenlerin, dar gelirli milyonların sırtına yüklenen küfe olduğu açıktır. Üstelik asgari ücretlisi, işçisi, kamu emekçisi, emeklisi, dar gelirlisi ile milyonların sırtına yüklenen küfe her geçen gün ağırlaşmaktadır.

1-2 AY İÇİNDE BUHAR OLACAK
Bugün 8 bin 500 TL olarak açıklanan, sadece oransal artışla sınırlanan bir asgari ücret 1-2 ay içinde buharlaşmaya mahkumdur. Özellikle son beş yıldır iktidarın hedeflediği enflasyon ile gerçekleşen enflasyon arasındaki uçurum ortadadır. KESK olarak asgari ücretlisinden emeklisine, işçisinden kamu emekçisine hepimiz için insanca yaşamaya yetecek bir ücret başta olmak üzere emeğin hakları için mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.