Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

İLK İLMEĞİ BAKAN ATTI!

155 bin kişinin ilmek atarak oluşturacağı Atatürk portresinin ilk ilmeğini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy attı

İLK İLMEĞİ BAKAN ATTI!
REKLAM ALANI
9 Haziran 2024 15:50 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2024 17:03

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla 16 şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki dördüncü ayağı, Samsun’da bugün başladı.

30 ayrı mekânda 1000’e yakın sanatçının katıldığı, 9 gün sürecek festivalin açılışına katılan Bakan Mehmet Nuri Ersoy 155 bin kişinin ilmek atarak oluşturacağı Atatürk portresinin ilk ilmeğini ördü ve 55 bin taştan oluşan Atatürk mozaik portresinin ilk taşını koydu.

155 BİN KİŞİ İLMEK ATACAK
Festival kapsamında Samsun Panorama Müzesi önüne kurulacak olan kilim dokuma tezgahında Atatürk portresi ilmek ilmek örülecek. 155 bin kişinin tek bir ilmek atarak oluşturacağı portrenin ilk ilmeğini ise festival alanlarını gezen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, attı. Tezgah, ilk ilmeğin atılmasının ardından müze önüne konularak vatandaşlar için hazırlandı. Festival süresi boyunca atılacak ilmekler ile oluşacak portre daha sonrasında sergilenecek.

55 BİN TAŞTAN ATATÜRK MOZAĞİ
Bir Taşta Sen Koy etkinliği kapsamında ise 55 bin taştan oluşacak Atatürk portresi mozaiği de Samsun Olgunlaşma Enstitüsü’nde yer alacak. Bakan Ersoy’ın ilk taşı koyarak yapımına başlanan mozaiğe 55 bin kişi taş koyarak mozaiği tamamlayacak.
Samsun’da 9 gün sürecek Kültür Yolu Festivali kapsamında birçok etkinlik yapılacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.