Dolar 32,5978
Euro 34,6499
Altın 2.526,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘DEV MİTİNG’E ÇAĞRI!

KESK, Samsun’da 19 Mart Cumartesi Günü düzenleyecekleri miting için halka çağrıda bulundu: İnsanca bir yaşam için sizleri omuz omuza durmaya çağırıyoruz

‘DEV MİTİNG’E ÇAĞRI!
REKLAM ALANI
6 Mart 2022 18:44

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu, 19 Mart Cumartesi günü ülkede yaşanan ekonomik krizi, üst üste gelen zamları ve iktidarı protesto etmek için bir miting düzenleyecek. KESK yönetimi Samsunlulara, mitinge destek vermeleri çağrısında bulundu.

EĞİTİM-SEN’DE BASIN TOPLANTISI
Konuyla ilgili ilk açıklama, Eğitim-Sen Samsun Şubesi’nde basın mensuplarıyla gerçekleştirilen toplantıda yapıldı. KESK Dönem Sözcüsü TÜM BEL-SEN Şube Başkanı Suat Yıldız, beraberinde konfederasyonu bağlı bazı şube başkanlarıyla birlikte basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

“Sefalet, yoksulluk açlık ve çaresizlik büyüyor.  AKP hükümeti emeğiyle geçinenlere işçilere, çiftçiye, küçük esnafa yani halka karşı adeta ekonomik bir bedel ödetiyor. Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar. Elektriğe, doğal gaza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şokunu atlatmadan her yanımız adeta zam kasırgası ile sarıldı. Ücretlerimizi dolarla almıyoruz ama tükettiğimiz her şey döviz fiyatlarına göre artıyor.

ESNAF İŞ YERİ KAPATIYOR
ÇİFTÇİ TOPRAĞI EKEMİYOR
Esnaf bu faturaları ödeyemediği için işyerini kapatıyor. Halkımız evinde doğalgaz ve elektriği kullanırken kırk kere düşünüyor. Bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir. Esnaf sattığı malın yerine mal koyamıyor. Çiftçi toprağını ekemiyor, ekse de gübresini atamıyor. Ücretliler ayın sonunu getiremiyor. Gençlerimiz iş bulamıyor. Bulanlarda asgari ücrete boğaz tokluğuna çalıştırılıyor. Çocuklarımız yeterince dengeli bir biçimde beslenemiyor. Süt ürünleri et, sebze ve meyve ihtiyaçlarımız karşılanamayacak bir noktada, halkın büyük bir kısmı açlık sınırında yaşıyor.

ARTIK İŞSİZLİĞE, YOKSULLUĞA HAYIR
Çocuğuna mama alamayan anneler, üniversite mezunu iş bulamayan gençler, işsiz kalan insanlar, alın teriyle geçinemeyen emekçiler, her türlü ayrımcılığa uğrayan kadınlar, haksız yere emekli olması engellenen EYT’liler, biz milyonlar olarak bu bozuk düzen değişinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu aymazlığa YETER diyoruz. Zamlara, hayat pahalılığına yeter, AKP iktidarı bu ülkenin başında bir saniye bile kalmamalıdır. Elinizi yoksulların, emekçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençlerin üzerinden çekin ve derhal istifa edin. Ülkemizi bu kötü yönetimden kurtarmak zorundayız.”

CUMHURİYET MEYDANI’NDA OMUZ OMUZA
Daha sonra İstiklal Caddesi’nde bir basın açıklaması daha yapan KESK üyeleri, burada da halka seslenerek, “Tüm halkımızı bu mücadeleye omuz vererek birlikte yürümeye, örgütlenerek mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Biliyoruz ki sonunda onlar kaybedecek emekçi halkımız kazanacak. Halktan emekten yana bir düzen, insanca bir yaşam İçin 19 Mart 2022 Cumartesi günü Sat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda omuz omuza durmaya çağırıyoruz” dediler.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.