Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İLKADIM İLÇE GENELİNDE CAMİLER PIRIL PIRIL

İlkadım Belediyesi, 1-7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası öncesinde ilçedeki tüm camilerin genel temizlikleri yapıldı.

İLKADIM İLÇE GENELİNDE CAMİLER PIRIL PIRIL
REKLAM ALANI
30 Eylül 2019 17:06

Yürütülen temizlik hizmeti, cami cemaati tarafından memnuniyetle karşılandı.

Vatandaşın hijyen ve huzur içerisinde ibadetlerini yerine getirmesi adına ilçe genelindeki camilerde hummalı bir çalışma başlatan İlkadım Belediyesi, ilçedeki tüm camilerde temizlik ve hijyen çalışması yürüttü. İslam âlemi açısından büyük öneme sahip tüm camilerin genel temizliklerini tamamladı. Özveriyle çalışan temizlik ekipleri, ilk olarak caminin içindeki halılara anti bakteriyel toz serpiyor ve halıları elektrikli süpürgelerle temizliyor. Ekipler, ayrıca şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında çevre temizliği yapıyor. Temizlik sonrası cami içine gül esansı sıkılmasıyla caminin güzel kokması sağlanıyor. Camilerde yapılan temizlik ve hijyen çalışmaları dolayısıyla duydukları memnuniyeti ifade eden cami dernek başkanları ve cemaati, çalışmalar dolayısıyla İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
”DİN GÖREVLİLERİMİZ TOPLUMU BİLİNÇLENDİREN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDİR”
Camiler sadece ibadet edilen yerler değil, halkımızı bir araya getiren yerler olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; Ülkenin her tarafına yayılan camilerin toplumsal dayanışmadaki etkinliğini gerçekleştirmesinde ve bu mekânların birlik ve beraberliğin sembolü olarak görülmesinde büyük sorumluluklar taşıyan din görevlilerimizin görevide sadece namaz kıldırmak değil, toplumu bilinçlendirmek için sürekli yaşamın içinde olan görevlilerdir. Din görevlileri olarak sorumluluklarımızın bilincinde olarak daha fazla çalışmalı, halkımızla iç içe olmalıyız. Bu vesile ile Din görevlileri ve camiler haftasında ebediyete intikal etmiş din görevlilerimizi şükran ve rahmetle anarken, halen görevin devam eden, emekli olan din görevlilerimizin de haftasını kutluyoruz.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.