Dolar 32,4135
Euro 34,7806
Altın 2.401,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

‘İLKADIM’A KARŞI SORUMLULUĞUM VAR!..’

Samsun’da İlkadım Belediye Başkanlığı için yola koyulan Haluk Tan, “Sokaklarında doğup büyüdüğüm ilçeme karşı sorumluluğum var. İlkadımlılar’a hayal kurduracak projelerim var” dedi

‘İLKADIM’A KARŞI SORUMLULUĞUM VAR!..’
REKLAM ALANI
21 Aralık 2023 16:19

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Haluk Tan, Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Tan, İlkadım Belediye Başkanlığı’na neden talip olduğunu, aday olup seçilmesi halinde hangi projeleri hayata geçireceğini anlattı.

‘İLKADIM’IN SOKAKLARINDA BÜYÜDÜM’
Samsun sokaklarında büyüdüğünü ve bu kente borçlu olduğunu söyleyen Haluk Tan, “Herkesin kendi çapında yapması gerektiği şeyler vardır. Gücü ölçüsünde şehrin insanına yardım etmek, kendimizi geliştirmek, şehrimizde çocuklarımıza hayal kurdurmak adına İlkadım ilçemizde doğduğumdan beri bu ilçenin sokaklarında büyümüş bir insan olarak sorumlu olduğumu düşünüyorum” dedi.

2 dönem MÜSİAD Samsun Şube Başkanlığı da yapan Haluk Tan, İlkadım Belediye B<aşkanlığı için yola koyuldu. Haluk Tan, amacını ve projelerini Yenigün Gazetesi Genel Müdürü Musa Gün’e anlattı.

EN ÖNEMLİ SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM
İlkadım’ın en temel sorununun kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Haluk Tan, “Kentsel dönüşüm İlkadım’ın bir sorunu olarak ön planda tutulan bir gerçektir. Ama daha ziyade bu ilçede nüfus yoğunluğunun ortada olduğu, bilhassa merkezde diğer ilçelere göre baktığınızda toplanma alanı olarak diğer ilçelerin de hücum ettiği bir bölge” diye konuştu.

ÖNCELİK EĞİTİM, SPOR VE KÜLTÜRDE
İlkadım’a dair projelerinden de söz eden Haluk Tan şunları dile getirdi:

“Çocuklarımızın, yeni yetişecek evlatlarımızın ve genç nüfusumuzun eğitim noktasındaki kapasitelerini arttıracak gerek sporda gerek sanatta gerekse de kültür konularında sosyal aktivitelerini ön plana çıkartacak ve gençliğimize hayal kurduracak bir projelerimiz var. Gerek Spor Bakanlığı, gerek spor kulüpleri federasyonları, Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak organize edilecek birçok projemiz bulunuyor. Çocuklarımızı elektronik ortamda çok gezmesi, hareketsiz birey olarak bizleri gelecek için kaygılandırıyor. Çocuklarımızın sağlıklı bir atmosferde yaşayabilmeleri, sağlık sorunlarının erken yaşlara inmemesi için bu aktivitelerin yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum.”

‘İLKADIMLILAR HAYAL KURAMIYOR’
İlkadım’ın 340 bin bandında ilçe nüfusunun sahip olduğunu hatırlatan Haluk Tan, “Baktığımız zaman 2018-2019’dan beri bu nüfus aralığında geziyor. Bu ne demektir, ilçemiz göç veriyor. Yani bu ilçede İnsanlar hayal kuramıyor demektir bu. Tabi bunun çok farklı parametreleri var. Çok farklı değerlendirmeler yapılabilir. Ama ilçelerimize baktığımız zaman merkezde Tekkeköy’ü biraz daha dışında tutuyorum. Canik ve Atakun bölgesinde nüfus yoğunluğu artarken yeni yapılaşmaların da artarak devam etmesi bilhassa fiziksel olarak bina olarak, kentsel dönüşümler olarak çok daha ön plana çıktığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ROL MODELİM RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Milletvekilleri ile birlikte uyum içerisinde ve koordineli çalışarak ilçeye hizmet etmek istediklerini ifade eden Haluk Tan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Dolayısıyla buralardaki hizmetlerimizi kendi aramızda sadece İlçe belediyemizde değil büyükşehirle birlikte yapabilmenin gerektiğini düşünüyoruz. Benim kendime rol model olarak gördüğüm kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla onun çalışma azmidir, onun çalışma temposudur. Aynı çalışma temposunu ve azmini buraya bir nebze yansıtabilirsek başarılı olacağımıza inanıyorum. Doğduğumuz andan itibaren bulunduğumuz bir yer burası. Çocukluğumuzda baktığımız, imrendiğimiz, belki hayal ettiğimiz noktalara şu anda bizler talip oluyoruz.

KİMSEYİ KIRMADAN, İNCİTMEDEN
Ne olur ne gider tabii ki bilemeyiz. Lakin bu bir hizmet yarışı. Niyetimiz hizmetse bu bizim için onur olacaktır, şeref olacaktır. Milletimizin takdiri başımızın tacı olacaktır. Yaptığımız hizmetlerde sadece onların duaları bizlere yetecektir. Allah inşallah bize kendi ilçemize hizmet etmeyi nasip eder. O nedenle vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum; kimseyi kırmadan kimseyi incitmeden kendi yapmış olduğumuz işlerimizde böbürlenmeden gülümsemeyi unutmayalım.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.