Dolar 32,5410
Euro 34,9121
Altın 2.423,55
BİST 9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İLKADIM’DA ‘AŞURE’ GÜNÜ!

Samsun’da Muharrem Ayı’nın 10’uncu gününe denk gelen Aşure Günü nedeniyle vatandaşlara ilçenin 7 noktasında aşure dağıtıldı

İLKADIM’DA ‘AŞURE’ GÜNÜ!
REKLAM ALANI
8 Ağustos 2022 16:50

Samsun’da İlkadım Belediyesi, ilçe halkına tam 7 noktada aşure ikramında bulundu. Başkanı Necattin Demirtaş, tüm İslam aleminin Muharrem Ayı’nı tebrik ettiğini belirterek, ”İlkadım Belediyesi olarak aşure geleneğini yaşatmaya devam ediyoruz. İnsanımızın aşureden ziyade bu günün manasına göstermiş olduğu saygı bizim için her şeyin ötesinde” dedi.

KIRAN PAZARINDAN MECİDİYE’YE
İlkadım Belediyesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği aşure etkinliğini bu yıl da devam ettirerek hem muharrem ayının hem de birlik, dayanışma ve paylaşma duygularının önemine dikkat çekti. Belediye, Doğum Evi Pazarı, Kıran Pazarı, Saathane Meydanı, Mecidiye, Bulvar AVM, İstiklal Caddesi(Çiftlik) ve 56’lar bölgesinde vatandaşlara 7 noktada aşure ikramında bulundu.

KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA
Mecidiye Caddesi’ndeki aşure dağıtımına büyük ilgi gösteren İlkadımlılara kurulan stantta karşılayarak elleriyle ikramda bulunan Başkan Demirtaş,” Aşure Günü’nün Hz. Hüseyin’in şehit edilmesiyle nedeniyle içinde aynı zamanda bir matemi de barındırdığını belirterek, “Bu gibi etkinliklerle, gelecek daha güzel olsun diye tarihte yaşanmış bu acı olaya dikkat çekip, hatırlatarak katkı vermek istiyoruz. Aşureye birliğin, kardeşliğin ve dayanışmanın bir sembolü olarak inandığımız için bugün vatandaşlarımız ile bunun gereğini yerine getirdik. Allah hiçbir zaman kardeşliğimizi, dayanışmamızı birliğimizi bozmasın” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.