Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İlkadım’da Dernekler tek çatı altında toplanıyor

İlkadım’da Dernekler tek çatı altında toplanıyor
REKLAM ALANI
30 Ocak 2020 15:16

BAŞKAN DEMİRTAŞ; ŞEHRE KATKI VEREN HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAĞIZ
İLKADIM ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR ŞEHİR ÖZELLİĞİ KAZANMIŞ BİR İLÇE
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Şehre katkı veren Samsunluluk ruhu canlandıran hemşehri derneklerimizi tek çatı altında birleştireceğiz bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.
İLKADIM’A YOĞUN GÖÇ
Şehrimizin en önemli dinamiklerinden olan hem çalışkanlıkları hem de birlik, beraberlik ve dayanışmalarıyla kenti kalkındıran “Sivil toplum kuruluşlarıyla, hemşehri derneklerimizle, vakıflarımızla ve diğer kuruluşlarımızı da içine alacak tek çatı altında bir araya getireceğimiz sosyal donatıları olan ofis tarzında yerleşkelerin bulunacağı bir yapıyı iler ki yıllarda şehre kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Türkiye’de uzun yıllardan beri devam eden iç göçten İlkadım’ında etkilenmiş olduğunu söyleyebiliriz. İlkadım ilçemiz coğrafi ve iklimsel koşulları, ulaşım ağlarındaki konumu, kentin merkezi oluşu iç göçteki hedef ilçelerden biri olmasının başlıca nedenlerindendir. Özellikle son yıllarda çok yoğun göç alan ilçemizde, kent nüfusunda belirgin artışlar meydana geldi. Çevre il ve bölgelerden gelen vatandaşlarımızla birlikte İlkadım çok kültürlü bir şehir özelliği kazanmış̧ ve bunun sonucunda ilçede faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin sayısında bir artış̧ meydana gelmesine neden olduğunu söyledi.
“BU ŞEHRİN SORUNLARI DA ÇÖZÜMLERİ DE MÜŞTEREK OLMALI”
Hemşehri derneklerinin kentlilik bilincinin gelişmesi ve kent aidiyetliğin sağlanmasında önemli katkılar yapan kurumların sayıları giderek artığının altını çizen Başkan Demirtaş“ Bir bakıyorsunuz, aynı kentin ilçeleri, hatta köyleri dernek kurmuş. Benim önerim, şehrimizde doğup büyüdükleri kente ait farklı oluşumlar yaşatmaya çalışan derneklerimizi tek bir çatı altında bir araya getirmeliyiz. Türkiye’nin sahip olduğu güzelliklere ve kültürel çeşitliliğe yaşatan Kürdü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Boşnağı ve diğer tüm renkleriyle ülkemizin bir kültür mozaiği olan hemşehri derneklerimizin sorunları da dertleri de müşterek. Bu sorunlara önereceğimiz çözümler de müşterek olmalıdır. Bu birlik ve beraberliğin tesisinin sağlanacağı derneklerimizin ortak çalışmalarını yapabilecekleri bir yapıyı İlkadım ilçemizde inşa edip derneklerin kullanımı için tahsis edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.