Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

İlkadım’da dev temel atma

İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli atıldı

İlkadım’da dev temel atma
REKLAM ALANI
3 Haziran 2018 17:28

İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın katıldığı görkemli bir törenle atıldı.

TOK: “DEV BİR ESER”
Törende yaptığı konuşmada 4 yılda yaptıkları hizmetlerden bahseden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bu çok önemli proje. İçerisinde çeşitli sosyal yaşam alanların olduğu bir tesis. Bu proje dev bir eser. 16 bin metrekarelik bir alan. Arsamızın etrafı fore kazıkları ile çevrilmiş. Samsunumuzda isminden bahsedilecek bir proje. Allah nasip ederse yıl başında buranın açılışını yapacağız. Bu çevredeki mahalleler kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan mahalleler. Biz de kentsel dönüşümün ilk adımını atarak vatandaşlarımıza öncülük etmek istedik. Sağlık Bakanlığımız Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin eski yerini Büyükşehir Belediyemize devretti. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz de burayı kent parkı haline çevirecek. İnşallah bu bölgemiz vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir alan olacak” dedi.
Temeli atılan projenin Samsun’a hayırlı olmasını dileyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “İlkadım büyük bir ilçe. Onun için ihtiyaçları da büyük. Göreve geldiğim günden beri birlik ve beraberlik içerisinde olmaya çalışıyoruz. İnşallah Samsun’un tüm dinamikleri ile birlikte, Samsun’un önünü açacak projeleri yaparak, Samsun’un hak ettiği hizmetleri Samsun’a kazandırmak boynumuzun borcu. İnşallah hep beraber Samsunumuza hak ettiği hizmetleri yaparız” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLENTİSİ OLAN MAHALLELERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI EN KISA ZAMANDA YAPACAĞIZ”
Projede emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Proje sayesinde şehrimiz kültürel anlamda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacak çok güzel bir mekanı kazanacak. Bugün burada sizlerle buluşmamızın en önemli anlamı hizmet belediyeciliğinin en önemli eserlerinden birinin şehrimize kazandırılmasıdır. Burada kentsel dönüşüm beklentisi olan mahallelerle ilgili çalışmaları en kısa zamanda yapacağız” şeklinde konuştu.
Samsun’un şehircilik anlamında çok geliştiğini belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, “En başarılı hizmetlerin burada yapılarak Karadeniz’e dağılması gerekir. Bu anlamda İlkadım Belediyemize teşekkür ediyorum. Kentleşen toplumda insanlar yalnızlaşıyor. Bu anlamda insanların yalnızlığını giderecek bu tür binalara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“900 YATAKLI ŞEHİR HASTANEMİZ İNŞALLAH BU SENE TEMELİ ATILACAK”
Samsun’da yapılan sağlık yatırımlarından bahseden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise şunları söyledi: “900 yataklı şehir hastanemiz inşallah bu sene temeli atılacak. Atakum’a yapılacak hastanemizin ihale tarihi belli oldu. 25 Temmuz’da ihalesi yapılacak. Tekkeköy’de de bir hastane yapıyoruz. Onun ihale tarihi ise 26 Temmuz. Sağlık alanında Samsunumuzun sorunları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çözülecek.”
Konuşmaların ardından butona basılarak Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinin temeli atıldı. Törene ayrıca, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

UNKAPANI KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZİ
Temeli atılan Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezinde 250 araçlık otopark, cadde dükkanları, hanımlar yaşam merkezi, Türk hamamı, fitnes salonu, spor salonu, nişan salonu, toplantı salonu, derslik ve düğün salonu gibi pek çok sosyal alan yer alacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.