Dolar 32,6237
Euro 34,7525
Altın 2.502,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İLKADIM’DA KAHKAHALAR!

Samsun’da, İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Tiyatrolar Günü etkinliğinde küçükler için Küçük Fidan’ın Düşleri ve büyüklere yönelik de Meskün Mahal adlı tiyatro oyunu izlendi

İLKADIM’DA   KAHKAHALAR!
REKLAM ALANI
28 Mart 2022 20:39

Samsun‘da İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Gazi Sahnesi’nde organize edilen Küçük Fidan’ın Düşleri ve Meskün Mahal adlı tiyatro gösterilerini tiyatrosever öğrenciler ve vatandaşlarla buluşturdu.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
İlk olarak çocuklara yönelik ‘Doğayı Korumaya’ yönelik Amisos Tiyatro grubunun oynadığı müzikli dans çocuk oyunu, salonu dolduran çocuklar ve velileri tarafından ilgiyle izlendi. İzleyiciler arasındaki bazı çocuklar hayatlarında ilk kez tiyatro oyunu seyretmenin heyecanını yaşadı. Farklı saatlerde 4 seanslık oynan ve renkli görüntülerin oluştuğu tiyatro gösterisini seyreden çocuklar doyasıya eğlendi.

DEMİRTAŞ ÇİFTİ İLGİYLE İZLEDİ
Aynı günün akşamı Gazi Sahnesi’nde büyüklere yönelik Samsun Seyir Tiyatrosu’nun iki perdelik komedi oyunu ‘Meskûn Mahal’ adlı oyun sahnelendi. İki kuşağın hayata, aşka farklı pencereden bakmalarını mizahi bir dille anlatan oyun, seyircileri hem güldürdü hem de herkesin günlük hayatta başına gelebilecek olayları keyifli bir şekilde aktardı. Oyuna tiyatro severlerin yanı sıra Bozok Üniversitesi Çekerek Tiyatro Kolu ve Samsun Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği oyuna eşi Lütfiye Demirtaşla birlikte katılım sağlayan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, oyunu ilgiyle izledi.

Oyun öncesi tiyatro severlere bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Dünya Tiyatro Günü tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görüyorum. Sanatın bizim bir yaşam biçimimiz olduğunu unutmadan, sanatçıya verilen değerin aslında ülkenin kendi değerini açığa çıkardığını söylemek istiyorum. Bugün bizi yalnız bırakmayan tüm seyirci ve oyunculara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Umudumuzu kaybetmemek için izlediğimiz, gördüğümüz, aldığımız bu enerjinin bizi yukarı taşıyacağına söz veriyoruz ve diyoruz ki yaşasın sanat” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.