Dolar 32,4558
Euro 34,8302
Altın 2.481,13
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

İlkadım’da lokanta ve restoranlara sıkı denetim

Samsun’un İlkadım ilçesinde lokanta ve restoranlara yapılan denetimlerde 5 iş yeri hakkında işlem yapıldı.

İlkadım’da lokanta ve restoranlara sıkı denetim
REKLAM ALANI
8 Ekim 2019 18:52

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, ilçe genelinde lokanta ve restoranlara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Denetimler kapsamında İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri kent merkezinde faaliyet gösteren lokanta ve restoranlarda hijyen ve ruhsat denetimleri yaptı. Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Gıda Denetim ekipleri tarafından farklı noktalarda yapılan denetimlerde, lokanta ve restoranlar denetlenerek sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi.
29 İŞ YERİ İNCELENDİ
29 iş yerinin incelendiği denetimde kullanıma hazır ürünlerin son kullanma tarihleri ve saklanma koşulları, mutfak alanlarındaki hijyen koşulları, kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, iklimlendirme ve havalandırma sistemleri, fiyat etiketi ve tarife listeleri, atık yağ sözleşmeleri ve depolanma şartları, çalışanların temizliği, giyinme odaları ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarını kontrol edildi. İşletmelerin uymakla sorumlu olduğu tüm kuralları denetleyen ekipler 3 iş yerine hijyen kriterlerine uygun çalışmadığı için eksiklerin giderilmesi için süre tanıdı. 2 iş yerine ise ruhsatsız iş yeri açma ve çalıştırmaktan yazılı ihbarla para cezası kesildi.
“İLKADIM İLÇEMİZ ŞEHRİMİZİN TANITIMI VE TURİZM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR NOKTAYA SAHİP”
Özellikle gıdaya yönelik denetimlere büyük hassasiyet gösterdiklerini kaydeden İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı, “İlkadım ilçemiz şehrimizin tanıtımı ve turizm açısından önemli bir noktaya sahip. Halk sağlığının korunması ve gıda güvenliği konusunda denetimlerimiz periyodik olarak devam etmekteyiz. Hijyen kurallarına uyarak vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutan esnaflarımıza hassasiyetleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.