Dolar 32,3835
Euro 34,7992
Altın 2.442,51
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

‘ATAKUM SAHİLİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN!..’

Samsun’da CHP’liler, Belediye Meclisi Salonu önünde toplanarak Büyükşehir Belediyesi’nin Kurupelit Marina Projesi’ne tepki gösterdi. İl Başkanı Özdağ, “Doğayı katletmekten vazgeçin” dedi

‘ATAKUM SAHİLİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN!..’
REKLAM ALANI
13 Ekim 2023 16:06

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Kurupelit Marina yatırımına tepki gösteren CHP’liler, Başkan Mustafa Demir’e, “Atakum sahilinden elinizi çekin. Doğayı ve çevreyi katletmekten vazgeçin” diye seslendi.

SAMSUNLULARA AİT DOĞAL ZENGİNLİKLER
CHP Samsun İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi’nin Kurupelit Marina Projesi’ne tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. Belediye Meclis Salonu önünde bir araya gelen CHP’lilere Milletvekili Murat Çan ile Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de destek oldu. Konuyla ilgili basın açıklamasını yapan CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, kısaca şunları söyledi:

“Samsun’umuzu doğal ve kültürel zenginlikleri ve mirası ile daha yaşanabilir bir kent olarak gelecek kuşaklara bırakılması siyasi parti farkı gözetmeksizin hepimizin öncelikli görevidir. Ancak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Demir göreve geldiği günden buyana maalesef Samsun halkına ait doğal zenginlikleri ticari meta olarak görmüş ve Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki sayısal çoğunluğuna güvenerek doğal ve kültürel varlıklarımızı tek tek rant aracı haline getirmiştir.

390 MİLYON LİRALIK HATALI YATIRIM
Şimdi sıra Samsun’umuzun göz bebeği, Karadeniz Bölgemiz için doğal, kültürel ve sosyal açıdan önemli bir değer olan Kurupelit Marina’ya gelmiştir. 2016 yılında dönemin AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından, bilimsellikten uzak, çalakalem bir proje ile yaklaşık 14 milyon dolar (bugünkü TL karşılığı 390 Milyon TL) tutarında Samsun halkın parası harcanarak, Kurupelit Marina hatalı bir şekilde tamamlanmıştır.

AKADEMİK, HUKUKİ, TOPLUMSAL
MUTABAKAT YOKTUR
Gelinen noktada Kurupelit Yat Limanı’nın mevcut kullanım alanlarının yıkılarak, büyük bir bölümünün dolgu yapılması ve daha kuzeyde yine kara ile bağlantılı bir mendirek yapılarak yat limanı tesis edilmesine ilişkin bir karar bugün birazdan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde oylanacaktır. Sayın Mustafa Demir’in sözlü talimatı üzerine bu projenin komisyon görüşmelerine Marina Dayanışması ve Mimarlar Odası temsilcilerinin katılmasına izin verilmemiştir. Bu projede akademik, hukuki ve toplumsal mutabakat yoktur.

ATAKUM SAHİLİNİN ÖLÜM FERMANI
Bu proje ile bir önceki dönem AKP’li Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Samsun halkının cebinden yaklaşık 225 milyon TL harcayarak çalakalem yaptığı beton imalat ve mendirek yıkılacak, şimdiki AKP’li belediye başkanı tarafından daha yüksek bir bedelle aynı yerde denizimize beton dökülecek. Bu proje Atakum sahilinin ölüm fermanıdır. Bu proje Samsun’un ve Samsun halkının deniz ile olan aşkının ve bütünleşmesinin ortadan kaldırılmasıdır, doğaya ihanettir.

SAMSUN YAP BOZ TAHTASI DEĞİLDİR
Samsun kenti, AKP’li Belediye başkanlarının yap boz tahtası değildir. Samsun kenti AKP’li belediye başkanlarının belediyecilik öğreneceği staj yeri ve yandaşlarına pazarlayacağı ticari bir mal değildir.

MUZAFFER ÖNDER DÖNEMİNİ OKUYUN
Buradan Sayın Mustafa Demir’e sesleniyorum; Muzaffer Önder döneminin faaliyet raporlarını okuyun. Altyapı nedir, nasıl yapılır, Samsun halkının gerçek ihtiyaçları halkçı bir anlayışla en ucuza nasıl karşılanır, örneğin Samsun kentinin içme suyu ihtiyacı nasıl planlanır ve en ucuza nasıl mal edilir, sel ve su baskınlarına karşı kentin direnci nasıl artırılır öğrenin. Hala Muzaffer Önder zamanından kalma 250 bin nüfus için planlanmış içme suyu arıtma tesisini ve altyapısını kullanıyorsunuz, farkında mısınız?

Atakum sahilinden elinizi çekin! Doğayı ve çevreyi katletmekten vazgeçin. Bırakın deniz dolgusu gibi rant odaklı hafriyat, inşaat işlerini, Samsun halkının yoksulluğuna, gençlerinin işsizliğine, yetersiz toplu ulaşıma, her yağışta kayıkla dolaşılan sokaklara çare arayın. İnanıyorum ki Samsun halkımız önümüzde ki yerel seçimlerde sandıkta gerekeni yapacaktır.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.