Dolar 32,2767
Euro 34,8232
Altın 2.392,72
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Yeni uygulamaya geçildi Samsunlular DİKKAT!

Samsun’da SAMULAŞ, vatandaşlara toplu taşıma araçlarında kullanılan SAMKART’lara HES kodlarının tanımlanması çağrısında bulundu

Yeni uygulamaya geçildi  Samsunlular  DİKKAT!
REKLAM ALANI
27 Ekim 2020 17:49

Samsun’da ulaşım altyapısını sağlayan SAMULAŞ toplu ulaşım araçlarında zorunlu hale getirilen HES kodu sorgulama işlemini teknolojik altyapısını geliştirerek sistemine entegre etti.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimleri ile yapılan görüşmeler sonucunda entegrasyon protokolünün imzalandığını ve vatandaşların kartlarını en kısa sürede güncellemesi gerektiğini belirten SAMULAŞ’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz protokol gereği SAMKART kullanan abonelerimizin 20 Kasım tarihine kadar kartlarına HES kodlarını tanımlamaları gerekmektedir. Bu tarihten itibaren HES kodu tanımlanmayan abonelerin elektronik toplu taşıma kartları kullanıma kapatılacaktır. Yapılan uygulamayla birlikte riskli grupta yer alan vatandaşların kartları otomatik olarak engellenmiş olacak. Bulaş riskinin azaltılması ve toplu taşıma araçlarında güvenli bir şekilde seyahat gerçekleştirilmesi için gerçekleştirilen uygulama hayati önem taşıyor.”

TANIMLAMA NASIL YAPILMALI?
SAMKART aboneleri HES kodu tanımlamak için www.samsun.bel.tr, www.samulas.com.tr ve www.akillibiletim.com adreslerinden birine girerek HES Kodu Tanımlama sayfasından işlemlerini başlatmalı. Daha sonra TC Kimlik numarası, kart numarası, HES kodu, telefon numarası gibi alanlar doldurulmalı. Ulaşım Kart Numarası kısmına ulaşım kartlarının üzerinde bulunan 8 haneli kart numarası veya bakiye yüklemesinden sonra verilen dolum fişlerinde yer alan kart numarasının ilk 8 hanesi ilgili kutucuğa girilmeli. Bu işlemler gerçekleştirildikten sonra HES kodu SAMKART’a tanımlanmış olacak.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.