Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İMZA!

Samsun’un Terme İlçe Belediye Başkanı Ali Kılıç, alternatif tarım imkanlarını arttırmak için yürüttüğü projelerine bir yenisini ekledi. Kılıç, kalkınma ajansı ile 2,5 milyonluk istihdam projesi imzaladı

İMZA!
REKLAM ALANI
19 Ekim 2021 19:28

Daha önce Alternatif tarıma destek için 3,5 milyonluk yatırımla Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisini kuran Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında onaylanan 2,5 milyonluk Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi için kalkınma ajansı ile protokol imzaladı.

AĞIRLIKLI HEDEF; KADIN İSTİHDAMI
Projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan 320 proje arasından seçildiğini dile getiren Başkan Kılıç, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sanayi Bakanlığı SOGEP kapsamında onaylanan Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapmasında 1 milyon 970 bin TL’si hibe toplam 2 milyon 500 bin TL yatırım yapılacak. Bu proje ile Karacaköy mahallemizde 3,5 milyonluk yatırımla tamamladığımız Karadeniz Bölgesi’nin ilk istiridye mantarı kompost tesisini daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Proje kapmasında ağırlık kadın istihdamı olmak üzere 15 kişiye istiridye mantarı üretimi için çadır, malzeme ve ekipman desteği verilecek. Mantar üretimi konusunda eğitim verilecek. Bu hibeden yararlanmak isteyen kişiler daha sonra belirlenecek tarihte ön başvuru yapacaklar. Ön başvuru ve şartları yakın zamanda belediyenin sitesinde ve sosyal medya hesaplarımızdan ilan edilecek. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.