Dolar 32,3762
Euro 34,7786
Altın 2.394,49
BİST 10.238,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

TERSİNE GÖÇ Zamanı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerde yaptığı altyapı çalışmaları ile tersine göç başladı. Yol sorunu çözülen Çarşamba Çatak’ta nüfus artışı yaşandığı görüldü

TERSİNE GÖÇ  Zamanı!
REKLAM ALANI
29 Temmuz 2021 19:31

Samsun’un Çarşamba ilçesi Çatak Mahallesi’nde yıllardır yaşanan yol sorunu çözüldü. Yapılan beton yol ile ulaşım güvenli hale geldi. Çatak Mahalle Muhtarı Ali Alkan, “Yolumuz yapıldıktan sonra 4 ay içinde nüfusumuz 1200’den 1350’ye yükseldi” dedi.

YILLARIN YOL ÇİLESİ BİTİYOR
Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’e kadar 17 ilçedeki bin 251 mahallenin tamamında yol ve içme suyu sorunu çözmeyi hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yıllardır yol sorunu yaşayan mahallelerden Çarşamba İlçesi’ne bağlı Çatak’ta, vatandaşların hasreti sona erdi. İlçenin en kalabalık yerleşim yerlerinden olan mahallede çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, 5 kilometre uzunluğundaki stabilize grup yolunu betonla yeniledi. 19 Nisan’da hizmete açılan yolun genişliği de 6.5 metreye çıkarıldı.

MAHALLENİN NÜFUSU ARTTI
Ulaşım sorunu sebebiyle 2000’li yıllarda evlerini terk ederek ilçe merkezine ve şehir dışına göç eden mahalle sakinleri, yollarının kalitesinin ve standardının arttığını görünce geri dönüş kararı aldı. Mahalle sakinlerinden 150 kişi 4 ayda köylerindeki evlerine geri dönüş yaptı. Göçle birlikte mahallenin nüfusu bin 200’den bin 350’ye yükseldi.

MUHTARDAN BAŞKAN DEMİR’E TEŞEKKÜR
Beton yol sayesinde ilçe ulaşımının büyük oranda rahatladığını ifade eden Çatak Mahalle Muhtarı Ali Alkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti. Muhtar Alkan, “Yıllardır yol sorunumuz var. Yolumuz günden güne de bozuldu, köstebek yuvasına döndü. Geçtiğimiz nisan ayında Büyükşehir Belediyesi ekipleri beton yola çevirdi. Yolumuz genişletilerek 6.5 metreye çıkarıldı. Beton yolumuz sayesinde mahallemiz güzelleşmeye başladı. Göç eden vatandaşlarımız geri dönüyor. 4 ay içinde nüfusumuz bin 200’den bin 350’ye yükseldi” dedi.

40 YILLIK STABİLİZEYE SON
Beton yolun çok güzel olduğunu dile getiren mahalle sakinleri ise “Çatak yolu 1975 yılında açıldığından beri çok zor şartlarda gidip gelirdik. Sonradan stabilize döküldü ama seyahat etmek yine sıkıntıydı. 40 senedir stabilize yolu nasıl gelip gittiğimizi bilmeden kullanıyorduk. Yol olmadığı için de köyümüzde duramıyorduk. Şimdi ise rahatlıkla köyümüze evimize gidip geliyoruz. Akşam evimize gelebiliyor, sabahta da işimize gidebiliyoruz. Başkanımız Mustafa Demir’e teşekkür ediyoruz. Çok da güzel oldu. Sağ olsunlar, var olsunlar“ ifadelerini kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.