Dolar 32,5769
Euro 35,0003
Altın 2.428,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

‘İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ!..’

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, ağırladığı büyükelçilere, “STSO olarak dostluk temelinde her türlü işbirliğine açığız” diye seslendi

‘İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ!..’
REKLAM ALANI
1 Kasım 2022 17:54

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun’a gelen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut ve beraberindeki Avrupa Birliği’ne bağlıAvusturya, Fransa, Belçika, Lüksemburg, Romanya, Litvanya, Hırvatistan, Çekya ve Büyükelçileri ile Portekiz Maslahatgüzarı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

AVRUPA BİRLİĞİ KÖKLÜ GEÇMİŞ
Ziyaretleri nedeniyle konuk Büyükelçi ve beraberindeki misafirlere teşekkür eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’un ekonomi, sanayi ve ihracat potansiyelinin yanısıra öne çıkan sektörlerine ilişkin bilgiler verdi. Samsun TSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Murzioğlu, “Yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip Samsun ekonomisinin en büyük temsil makamı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında sizleri ağırlamaktan şahsım ve camiam adına büyük onur duyduk. Avrupa Birliği ile gerek sosyal olarak gerekse ekonomik olarak birbiriyle kopmaz ilişkilere sahibiz. Köklü bir geçmişe dayanan bu ilişkilerin şüphesiz istikrarlı bir geleceğe ihtiyacı var. Bu nedenle bağların güçlenmesi geleceğimiz adına büyük önem taşımaktadır” dedi.

STSO olarak sadece Samsun’da değil, bölgede de AB uyum sürecinde öncü bir rol üstlendiklerini ifade eden Murzioğlu, “Geçmişten gelen bağların güçlenmesi bizler için çok önemli. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak dostluk temelinde her türlü işbirliğine açık olduğumuzu yinelemek isterim” diye konuştu.

‘TÜRKİYE AB İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin AB için önemine işaret etti. Ardından ise, Türkiye ile AB arasındakikilii ilişkiler, yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri konusunda istişare edildi. Ziyaret sonrasında ise, Başkan Murzioğlu ile Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut karşılıklı olarak birbirlerine anı takdiminde bulundu. NikolausMeyer-Landrut, misafirperverliklerinden dolayı Samsun TSO Yönetimine teşekkür etti.

Fatma SINAN

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.