Dolar 32,5108
Euro 34,9455
Altın 2.433,58
BİST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘İşçi ve işveren endişeli’

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, asgari ücret tartışmaları devam ederken, Türkiye’de “Asgari Ücretli”lerin sorununun sadece aldıkları ücretle sınırlı olmadığını söyledi

‘İşçi ve işveren endişeli’
REKLAM ALANI
30 Kasım 2017 20:36

Asgari ücretin, günün ekonomik koşulları değerlendirildiğinde, vatandaşı açlığa mahkum ettiğini dile getiren Akcagöz, “Çalışma koşulları, iş güvenliği ve özellikle mesai saatleri bakımından asgari ücretlilerin ciddi sıkıntıları var. Dolayısıyla tek sıkıntı, ele geçen para değil. Dünyanın en büyük “Köle Pazarı”nı andıran ülkemizde asgari ücretle çalıştırılan işçilerin büyük bir bölümü çok ağır şartlarda, günde en az 12-14 saat çalıştırılıyor. Çoğunun sigorta primi ya hiç ödenmiyor ya da eksik ödeniyor ve haftada ancak 1 gün tatil yapabiliyorlar. Bunların yıllık izinleri de çok sınırlı, hatta işlerinden olmamak için yıllık izin kullanamayanlar bile mevcut. “ dedi.

‘İŞSİZLİK HAD SAFHADA’
Belli sektörlerde bu ihlallerin ve sıkıntıların daha sık yaşandığını söyleyen Tufan Akcagöz, “İşçilerin bu ve bunun gibi sıkıntıları, sadece belli sektörlerde var diyemeyiz. Her sektörde bu sıkıntıları görmek mümkün. İşsizlik had safhada ve insanlar kendilerini çaresiz hissettikleri için bu duruma sessiz kalıyorlar. Ayrıca, işveren için de büyük sıkıntılar var. Onlar da, ekonominin yolunda gitmemesinden mustaripler. Asgari ücret artacak ve işçi çıkarmak zorunda kalacağız diye düşünenler var. Mesele bu kadar net. İşçi endişeli ama aynı zamanda işveren de endişeli. Mutlu bir kesim yok. Ülkenin hali pürmelali işte bu. Tayyip Erdoğan, yine eski kavgacı üslubuyla siyaset taktiği geliştiriyor. Bunu artık görebiliyoruz. Bu nedenle Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu hedef alıyor. Bırakın Kılıçdaroğlu’nu hedef almayı da, ülkeyi 15 yılda bu hale nasıl getirdiniz bunun hesabını verin.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.