Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

‘İŞİTME ENGELLİLER’E MÜJDE!

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Doğukan Özdemir, İşitme bozukluğu olan bireylerin ‘biyonik kulak ameliyatı’ sayesinde işitme yetilerini tamamen geri kazanabileceklerini söyledi

‘İŞİTME ENGELLİLER’E MÜJDE!
REKLAM ALANI
17 Eylül 2023 18:32

Samsun Üniversitesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından ‘İşitme Engelliler Haftası’ etkinliği gerçekleştirildi. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Doğukan Özdemir, bölüm doktorları ve Tıp Fakültesi bölümü öğrencileri, hastane lobisinde bir stant kurarak, vatandaşları işitmenin önemine karşı bilgilendirdi. İşitme testlerinin yapıldığı etkinlikte görünür ve ileri derecede işitme kaybı yaşayan kişilere biyonik kulak (koklear implant) ameliyatı hakkında bilgi verildi.

Samsun'da ANLAMLI etkinlik

BİYONİK KULAK AMELİYATI SAYESİNDE
Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Doğukan Özdemir, toplumun işitme bilincini artırmak amacıyla stant açtıklarını belirtti. Özdemir, “İşitme bozukluğu olan bireyler için biyonik kulak ameliyatı sayesinde işitme yetilerini tamamen geri kazanabilirler. Yeni doğan bebekler, doğmuş oldukları kliniklerde işitme tarama testine tabi tutulur ve gerekli görülürse bu ameliyat uygulanır. Bu sayede, işitme sorunu yaşayan çocuklar, yaşıtları gibi duyabilir hale gelir ve normal yaşamlarına devam edebilirler” dedi.

Samsun'da ANLAMLI etkinlik

ÇOCUKLARDA İŞİTME KAYBI
KBB Araştırma Görevlisi Dr. Levent Ay ise işitme kaybının çocukluk ve yetişkinlik dönemlerinde farklı zorluklara neden olabileceğine dikkat çekti. Ay, “İşitme kaybı şüphesi olan kişiler, en yakın kulak burun boğaz uzmanına başvurmalıdır. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda uygun tedavi yöntemleri belirlenir. Çocuklarda ise işitme kaybı doğumdan sonra tespit edilirse, gerekli tedaviler uygulanır ve biyonik kulak ameliyatı gibi çözümlerle işitme yetileri geri kazandırılır” diye konuştu.

Samsun'da ANLAMLI etkinlik

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.