Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

‘İSRAF, HIRSIZLIK, YOLSUZLUK BİTECEK!..’

Samsun’un Terme İlçesi’nde konuşan İYİ Parti Lideri Meral Akşeher, “Bu ülkenin kaynakları vardır, imkanlarını vardır. İsrafı bitireceğiz, hırsızlığı bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz” dedi

‘İSRAF, HIRSIZLIK,  YOLSUZLUK BİTECEK!..’
REKLAM ALANI
22 Temmuz 2022 16:39

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Samsun Terme’de, “Bu ülkenin kaynakları vardır, imkanlarını vardır. İsrafı bitireceğiz, hırsızlığı bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz” dedi. Akşener’in dinlediği bir yurttaş, “8 nüfusluyum, 10 liralık peynir alıyorum 10 liralık. 200 gram 300 gram zeytin alıyorum nereye kadar bu? Bir yerse biri bakıyor, bir baba olarak ne yapabilirim, işsizim. İki tane oğlum var 18 yaşında iş yok” diye konuştu.

İKTİDARI DEĞİŞTİRME HAKKINIZ DOĞAR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Samsun’un Terme İlçesi’nde yurttaşlara seslendi. Akşener özetle şunları söyledi:

“Daha ilginci Giresun’da gördüm; Meksika’nın üzerinden Amerika’ya iltica eden dört ay içinde 2 bin 218 gencin varlığını gördüm. Bütün bunları sizle paylaştık, çözümlerini ürettik. Çünkü bizim anlayışımıza göre iktidar hizmet eder, muhalefet halkın avukatlığını yapar. Biz sizden öğreniriz, getiririz, çözüm önerilimizi sunarız. İktidar bunu yapar. Yaparsa ona yazar. Yapmazsa biz peşinden gideriz. Ondan sonra da sizlerin, iktidarı değiştirme hakkınız doğar. İş bölümü böyledir.

FINDIK 74, ÇELTİK 15 LİRA OLMALI
Şimdi ben buradayım, karşınızdayım. Ben dahil herkesi buraya getirin, dertlerinize çözüm ürettirin. Karadeniz gezimizin esası bu mantık içerisinde fındık ve çeltik için fiyat açıklamaktır ki iktidar onu yerine getirsin. Fındık için yaptığımız derin bir çalışmanın sonucunda 74 lira fiyat açıklanmasını istiyoruz. Sizler Türkiye’nin çeltiğinin yüzde 17’ini üretiyorsunuz, sizin için de çeltik için de 15 lira açıklanması gerekiyor, en az 15 lira açıklanması gerekiyor.

MİLLETİN DERDİNE ÇARE ÜRETEN SİYASET
Biz muhalefet olarak çalıştık. Diyoruz ki iktidara; ‘sen yorulma biz çalıştık sen sadece yerine getir, 74 lira fındık açıkla, 15 lira çeltik açıkla, bir de Salı Pazarı’nın barajını yerine getir, ikide bir selden kurtarın bu Terme’yi, ondan sonra iş hallolsun.’ Muhalefetin görevi bu. Biz bu işi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey bu. Kavgadan uzak. Birbirimize düşmekten uzak. Herkesin birbiri ile doğru bir dil ile konuştuğu, makulde buluşulan; milletimizin derdine çare üretilen bir siyasi dili, birlikte inşallah inşa edeceğiz. Dolayısıyla kim ne derse desin, hangi yün yumağını atarlarsa atsınlar, and olsun o yün yumağına biz kapılmayacağız. Kavga etmeyeceğiz, kavganın bir parçası olmayacağız.

BU HARAMİ DÜZENİ EMEKLİ EDECEĞİZ
Bu ülkenin kaynakları vardır. Bu ülkenin imkanları vardır. Bu ülkenin insanları var, insanları; gençleri var, yaş almışları var, orta yaşlıları var. İsrafı bitireceğiz, hırsızlığı bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz. ve sonuç itibarıyla inşallah bu harami düzeni helal oylarımızla birlikte demokrasi ile emekliye sevk edeceğiz.”

ATANAMAYAN ÖĞRETMENİN İSYANI
Meral Akşener konuşmasının ardından Terme’de esnaf dükkanlarını ziyaret ettik, çalışanlarla sohbet etti, dertlerini dinledi. Akşener’in “Asgari ücretle geçinebiliyor musunuz” diye sorduğu bir çalışan, Tarih öğretmeni olduğunu ve atamadığını söyleyerek şu yanıtı verdi:

“Çok zor. Günü kurtarıyoruz ama kenara bir şey atamıyoruz. Çocuk yaparsak ben çalışamayacağım eşim evi tek geçindiremeyecek, zor, yeni de evlendik. 3 sene olacak hala borçlarımızı ödüyoruz. Ben okudum üniversite mezunuyum, atanamıyorum. Arkadaş üniversiteye gidemiyor, çalışmak zorunda. Mesleğimizi icra edemiyoruz maalesef, umudumuz da kalmadı.”

YURTTAŞIN DERTLERİNİ DİNLEDİ
Akşener’in esnaf ziyareti sırasında bir yurttaş derdini şu sözlere anlattı:

“8 nüfusluyum, 10 liralık peynir alıyorum, 10 liralık. 200 gram 300 gram zeytin alıyorum. Nereye kadar bu? 8 nüfus, 10 liralık peynir alıyorum. Biri yerse, biri bakıyor. Ne yapabilirim, bir baba olarak ben ne yapabilirim? İş yok, işsizim. İki tane oğlum var, 18 yaşında; iş yok. Sosyal Yardımlaşma’ya dilekçe vereceğim; dört aydan dört aya bana 300 lira dilekçe verecek.”

EMEKLİ POLİSTEN ‘KYK’ HATIRLATMASI
Bir emekli polis, “3600’ü verdik dediler vermediler. Sayın Kılıçdaroğlu ne dedi KYK için ‘Ödemeyin gelince yapacağız’ hemen ne yaptılar sadece ana parayı aldılar” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.