Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İstifalar açıklanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un da istifası sonucunu doğuran süreci değerlendirdi

İstifalar açıklanmalı
REKLAM ALANI
31 Ekim 2017 22:46

‘TEHDİT VARSA AÇIKLAMA YAPILMALI’

Ahmet Edip Uğur’un istifasını duyurduğu basın açıklamasının, suç duyurusu niteliğinde kabul edilmesi gerektiğini ve Cumhuriyet Savcılarının bu konuda hiç vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Akcagöz, “ Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, baskı altında ve kendi ifadesiyle, ailesine varan tehditler altında görevini bırakmak zorunda kalmıştır. Bu istifa kararı, geçerli bir hukuki sonuç doğurmaya yetecek bir karar değildir. Ortada bir tehdit varsa, derhal bunun araştırılması gerekir. Cumhuriyet Savcıları harekete geçmelidir. Seçilmiş bir insan, baskı altında olduğunu ve tehdit edildiğini söylüyor. Daha ne desin? İstifa, tek taraflı alınan ve kişinin bağımsız iradesini yansıtan bir beyan anlamına gelir. Kişinin, kendi isteği dışında bir tazyik ve tehditin etkisiyle böyle bir karar alması, ortada soruşturulması gereken bir durumun varlığı karşısında, istifanın beklenilen sonucunu doğurmaz. Dolayısıyla, konuya bu açıdan bakmak gerekir. Ortada, bağımsız ve iradi alınan bir karar yoktur. Başkan, bu durumda Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılamaz.” dedi.
BASKI VE TEHDİT

Yerel yönetimlerin, seçim yapılmadan bu şekilde dizayn edilmeye çalışılmasının, vatandaşın üzerinde büyük bir şaşkınlık ve endişeye sebep olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, “Vatandaş sandığa gitmiş, tercihini yapmış. Yerel seçimlere, normal takvime göre bir buçuk sene var. Ancak, Belediye Başkanları, baskıyla tehditle istifa eritiliyor. Millet ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor. Beştepe dolaylarından, totaliter bir rüzgar esiyor, bunu görmek lazım. Bir kişi, evet tek bir kişi ne isterse o oluyor. Böyle demokrasi olmaz. Böyle demokratik rejim işletilemez. O halde seçim yapmaya ne gerek var? Seçim de yapmayalım. Tayyip Erdoğan, dilediğini getirsin, dilediğini götürsün. Millet de kaderine razı olsun. Olmaz, olamaz ve bu durum asla kabul edilemez. 16 Nisan’dan önce, tek adama verilecek olan yetkilerin nelere mal olacağını anlatmaya çalışmıştık. İşte, henüz sistem değişmeden uygulama başladı. Bir de değişince neler olacak kim bilir? Demokrasilerde asıl olan, çoğunluk iradesinin himayesi ile birlikte azınlık haklarının da korunmasıdır. Şimdi bu baskılara maruz bırakılan, iktidar partili belediyeler. Yani, kendi partisinin belediye başkanlarına bunu yapan, muhalefete neler yapmaz? Elbette bu kötü günler geçecek, yeniden demokratik bir sistem için yollara düşeceğiz, çalışacağız. Buna ihtiyacımız var.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.