Dolar 32,5524
Euro 34,8771
Altın 2.430,29
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

12 mart İstiklal Marşının kabülünün 98. Yıldönümü

Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Kemal ŞAHİN 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıldönümünü kutladı.

12 mart İstiklal Marşının kabülünün 98. Yıldönümü
REKLAM ALANI
12 Mart 2019 11:32 | Son Güncellenme: 12 Mart 2019 12:00

Büyük Türk Milleti; Bu gün istiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıldönümüdür. Biz Bafra Ülkü Ocakları olarak Türk milletinin bu onurlu gününü kutluyor İstiklal Marşını kanlarıyla yazdıran başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.
İstiklal Marşımız büyük bir milleti asırlarca ayakta tutacak kadar derin ve emsalsiz mısralarla örülmüştür. Bu marşı yalnız Mehmet Akif yazmadı toprağa kanını dökenlerle kağıda heyecanını dökenler birlikte yazdılar. 12 Mart 1921 taihi Türk İstiklal Marşının yazılıp Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul ediliş günüdür. 1873-1936 Yılları arasında yaşayan Mehmet Akif ERSOY’un TÜRK MİLLETİ’ne en güzel armağanı olan bu emsalsiz şiir hiç şüphesiz bütün dünya ülkelerinin milli marşları arasında en güzel MİLLİ MARŞ’tır. Öyle ki bu marşta çizilen vatan tasviri hiçbir milli marşta yoktur.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şuheda fışkıracak toprağı sıksan şuheda
Yine bu marşta ifade edilen kahramanlık ruhuna başka hiçbir marşta rastlayamazsınız.
Kükremiş sel gibiyim bendimi çiğner aşarım
Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım
Bunlar mucize bir söyleyiştir. Bütün Türk edebiyat tarihindeki en güzel tasfirler en güzel duygulardır.
Hiçbir dünya ülkesinin milli marşında bu kadar muhteşem, gerçekçi ve ulvi bir vatan sevgisi ve kahramanlık ruhuna rastlanmamıştır.
Bu ezanlar, ki şehadetleri dinin temeli,
Ebedî, yurdumun üstünde benim inlemeli.
Türk Milletine bu marşı yazarak hediye eden milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle anıyoruz.
Yüce Allah Türk Milletini kıyamete kadar bayraklı, istiklal marşlı, onurlu ve hür yaşatsın diyor Bafra Ülkü Ocakları adına saygılarımı sunuyorum.

                    Kemal ŞAHİN
        Bafra Ülkü Ocakları Başkanı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.