Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar “İŞSİZLİKTE PATİNAJ YAPIP DURUYORSUNUZ YA YOLU DEĞİŞTİRİN YA DA YÖNTEMİ”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Her 4 gencimizden biri işsiz. Diğerlerini söylemiyorum bile. İşsizlikte patinaj yapıp duruyorsunuz. Ya yolu değişin ya da yöntemi” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar “İŞSİZLİKTE PATİNAJ YAPIP DURUYORSUNUZ YA YOLU DEĞİŞTİRİN YA DA YÖNTEMİ”
REKLAM ALANI
15 Haziran 2020 18:54

Yaşar, artan işsizlik sorunlarını ve istihdamda yaşanan zorlukların sebeplerini mecliste gündeme getirerek, çözüm yollarının değişmesi gerektiğini söyledi.

“İşsizlik her geçen gün artıyor; ancak bu durum için maalesef akılcı ve somut adımlar atılamıyor” diyerek işsizliğin tehlikeli bir noktaya doğru hızla ilerlediğinin altını çizen Yaşar, şöyle konuştu:

“Bakın, bilim çağındayız, bilişim çağındayız. Ama halen gençlerimizi hangi sektöre yöneltmemiz ve teşvik etmemiz gerektiği konusunda ciddi çalışmalar yok denecek kadar az. Olan da amaca ulaşmıyor. Meslek liselerimizin güçlendirilmesi şart diyoruz. Ama mezun olanların birçoğu pek bir şey öğrenemeden mezun oluyor maalesef.

“4 GENÇTEN 1’İ İŞSİZ”
Covid 19 salgınıyla birlikte işsizlikteki artışın önü kesilemiyor. Bizim çözüm önerilerimizi de kabul etmiyorsunuz; ancak siz de çözüm odaklı adımlar atmıyorsunuz. Her 4 gencimizden biri işsiz. İşsizlik sorunu beraberinde çözümü zor sorunları getirme aşamasındadır. İşsizlik artıyor, umutlar azalıyor.

“PAKETLERDE NETİCE YOK”
Çıkardığınız paketlerden de bir netice elde edemediğinize göre demek ki ya yol yanlış ya da yöntem. Tekrardan vazgeçilmeli. Sorunun nasıl çözülebileceği noktasında birleşilmelidir.

“YATIRIM ÇOK, İSTİHDAM YOK”
Bunca yatırıma rağmen halen işsizlik artmıyorsa burada bir anormallik var demektir. Sorunun üzerinde patinaj yapmanın kimseye bir faydası yoktur. Ama gençlerimizin umutlarının tükenmesinin çok büyük zararları olur. Bu yüzden bir an önce birlik beraberlik içerisinde sorunların çözümü için mücadele edilmelidir. İşsizliğin bir çok sorunun da tetikleyicisi olduğu unutulmamalıdır”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.