Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘İZİN VERMEYİZ!..’

Samsun’da, Sivil Topluma Rehberlik Çalıştayı’nda konuşan Dağlı, “Dernek tabelasını, dernek ismini kötüye kullananların her zaman karşısında olacağız” dedi

‘İZİN VERMEYİZ!..’
REKLAM ALANI
14 Aralık 2021 16:15 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2021 16:29

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 13 şehirde yapılan ‘Sivil Topluma Rehberlik Çalıştayı’ Samsun’da bir otelde düzenlendi. Sivil toplum kuruluşlarına mevzuat değişiklikleri ve kötüye kullanımlara karşı önlemler hakkında bilgilerin verildiği çalıştaya yoğun katılım oldu.

Programın açılış konuşmalarında derneklerle ilgili verileri paylaşan Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü İşlemler ve Mevzuat Daire Başkanı Adnan Zengin, “Samsun’daki dernek sayısına baktığımız zaman 2 binin üzerinde derneği olan Türkiye’de ilk 10 dernek sayısına sahip ilimizden biri tanesi. Bölgenin en hareketli en canlı sivil toplumuna sahip bir şehir” dedi.

30 MİLYAR LİRAYA HÜKMEDİYORLAR
Türkiye’de 122 bin dernek olduğunu söyleyen Zengin, “Bu 122 bin derneğin hepsi faal, hepsi canlı, hepsi işini yürütmek için son derece gayretli. Kendi çapında da olsa küçük çapta da olsa deva işler çapında da olsa çok hareketli bir sivil toplum var. İşin daha çarpıcı tarafı ise şu: Dernek üye sayılarımız Türkiye genelinde yaklaşık 10 milyonu buldu. 10 milyon üyesi olan bir sektörden bahsediyoruz. Aslında yeterli mi değil. İçerisinde yaklaşık 2 milyon kadın üye var. O da yeterli değil. Bu sektörün hükmettiği bütçeyi söylersem herhalde işin ciddiyeti daha iyi anlaşılacaktır. Yaklaşık 30 milyar TL’lik bir bütçeye hükmeden bir sektörden bahsediyoruz. 30 milyar TL’yi çeviren ve yöneten bir sektör. Daha da güzeli istihdam açısından, STK’lar yaklaşık 35 bin 400 civarında gönüllü üye çalıştırıyor. Yaklaşık 42 bin 800 civarında da fiilen ücretli ve maaşlı çalışanları var” diye konuştu.

KAMUNUN GÜCÜ, STK’NIN GÖNÜLLÜLÜĞÜ
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise, “Kamunun gücü ile sivil toplum kuruşlarımızın gönüllülüğünü bir araya getirmek suretiyle daha iyi bir ürün nasıl elde edebiliriz, hizmetleri nasıl daha iyileştirebiliriz, nasıl daha iyi kaliteyi artırabiliriz bunları düşünmeliyiz. Yapmamız gereken de budur” dedi.

DERNEKLERİ KÖTÜYE KULLANANLARA GÖZDAĞI
“İşini iyi yapanların her zaman yanındayız” diyen Vali Dağlı, şöyle devam etti:

“Ama suistimal eden hatta kötüye kullanan; dernek tabelasını, dernek ismini böyle yapanların da her zaman karşısında olacağız. Yani hakkı olmadığı halde yardım toplama yapan veya o mekanları başka amaçlarla, lokaller şeklinde kullananlar bunlarla mücadele etmekte her zaman görevimiz. Yoksa iyinin kıymeti olmaz. Vakıflar, dernekler ve meslek kuruluşları, kar amacı esaslı kuruluşlar değillerdir ve temel niyet, amaç ve esasları hizmettir. Üç kıtaya dağılan eserlerimizin ve Anadolu’yu bize yurt yapan anlayışın altında bu sivil fedakârlık anlayışlarını görürüz. Geçmişte olduğu gibi, yine aynı ruh ve hizmet anlayışı içerisinde fedakârca gayret gösteren sizler gibi çok sayıda dernek ve vakıf kuruluşumuzun günümüzde de hizmet verdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Daima toplum yararını esas alarak yapacağınız hizmetlerinizin verimli ve bereketli olması temennisiyle hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.