Dolar 32,4810
Euro 34,9545
Altın 2.436,94
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

SP Samsun İl Başkanı Armutçu: Demir’in Salgın Performansı Kötü

SP Samsun İl Başkanı Armutçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Demir’in salgın sürecindeki performansını değerlendirdi. Armutçu, ” Genel anlamda baktığımızda Büyükşehir Belediyesi’nin bu salgın sürecinde başarılı bir performans sergilediğini göremedik maalesef “dedi.

SP Samsun İl Başkanı Armutçu: Demir’in Salgın Performansı Kötü
REKLAM ALANI
19 Haziran 2020 16:25

Saadet Partisi(SP)Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in korona virüs sürecinde sergilediği performansı değerlendirdi. Yazılı açıklama yapan Armutçu, Başkan Demir’in karnesinin kötü olduğunu belirterek, beklenen desteklerin sağlanamadığına dikkati çekti sınıfta kaldığını söyledi.

HİÇBİR TALEP KARŞILANMADI

Özel Halk Otobüsleri’ne sağlanan yakıt desteğinin diğer dolmuş ve minibüs hatlarına da verilmesini isteyen Armutçu, ” Pandemi haline gelen salgınla mücadelede Büyükşehir Belediyesi; Mülkiyetindeki işyerlerinin kira bedellerinde indirim yaptı mı? Hayır. Atık su bedeliyle birlikte vergisiz hâliyle mesken abonelerine metreküp fiyatını 5,25 liraya sattığı su fiyatında indirim yaptı mı? Hayır. SASKİ tarafından açıklanmadığı için ne kadar su abonesi var bilemiyoruz. Her faturadan alınan 2,50 lira Sayaç Okuma Bedeli, SASKİ için iyi bir gelir kaynağı oluyordur eminim. Vazgeçtiler mi? Hayır. Toplu taşıma araçları olan otobüsler ile tramvay ücretlerinde indirim yaptı mı? Hayır. Şehrin bir çok noktasına kurduğu masalarda, halka ücretsiz maske dağıtımı mı yaptı? Hayır “ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEMİR’E SORULAR

Başkan Demir’in cevaplaması için bazı sorular soran SP İl Başkanı Armutçu, ” Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan 17 Haziran tarihinde Ömer Halisdemir Salonu’nda yapılan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmasındaki ‘Belediyeyi devraldığımız borcun üzerine bir borçluluk eklemeden tamamen yatırım programını planlı, vizyonel projeler ile kaliteli bir şekilde gerçekleştiren bir belediye olmak için hizmet veriyoruz. 1985’ten beri KPSS ile eleman alımıyla alakalı olarak ilana çıkılmamış” sözlerine açıklık getirmesini bekliyoruz. Şöyle ki; Belediyeyi ne kadar borçla devraldınız? Lütfen açıklayın. İlk kez 1999 yılında uygulanan 1999 ve 2000 yıllarında DMS (Devlet Memurluğu Sınavı), 2001 yılında KMS (Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı), 2002 yılından itibaren ise KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ismi olan sınav sonucuna göre belediyeye eleman alınmamışsa, 1999-2018 yılları arasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Ziya Yılmaz dönemlerinde eleman alımları nasıl yapılmış? Lütfen açıklayın. Çünkü başarılı bir yönetimin sırrı şeffaflıktır “açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.