Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘KAMERA’ eylemi!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) okuyan öğrenciler, sınavlarda kamera ve mikrofon açma kararına karşı eylem yaptı

‘KAMERA’ eylemi!
REKLAM ALANI
14 Ocak 2021 18:42

Samsun’da, İlkadım İlçesi Süleymaniye Geçidi’nde bir araya gelen OMÜ’lü öğrenciler, sınavlarda kamera ve mikrofon açma kararına karşı eylem yaptı.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ
Yapılan eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan öğrenci Rahşan Çelik, “24 Aralık 2020 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu tarafından güz döneminde yapılacak yarıyıl sınavları pandemi süreci nedeniyle öğrencinin kamera ve mikrofon açık şekilde yapılmasına karar vermiştir. Bu kararın hem kişisel verilerin korunması hem de mahremiyetin gözetilmesi açısından uygulanabilir olduğunu düşünmüyoruz. Birçoğumuzun araç ve gereç açısından eksikleri olmakla birlikte, ne bu eksikleri karşılayacak maddi durumu ne de istenen koşulları sağlayabilecek uygun bir ev ortamı dahi bulunmamaktadır. Hem özel hayatlarımızın gizliliği hem de imkanlarımızı zorlayan bu kararın değiştirilmesini talep etmekteyiz” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.