Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KAN DONDURAN SAVUNMA!

İstanbul’da eski nişanlısı tarafından öldürülen Samsun Bafralı Avukat Dilara Yıldız davazında sanığın, “Meşru müdafaa yaptım, kendi kumpasında taksirle ölen biri” sözleri kan dondurdu

KAN DONDURAN SAVUNMA!
REKLAM ALANI
25 Kasım 2022 17:19

Türkiye’nin gündemine oturan ve Tuzla’da eski nişanlısı Samsun’un Bafra İlçesi doğumlu avukat Dilara Yıldız’ı katlettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Oktay Dönmez’in yargılanmasına devam edildi. Savunmasında olayların bu raddeye gelmesinin suçlusu olarak Dilara Yıldız’ı gösteren sanığın “Ben meşru müdafaa yaptım, kendi kumpasında taksirle ölen biri” sözleri kan dondurdu. Acılı anne babanın gözyaşları ise tüm salondakilerin yüreklerini dağladı. Duruşma sonu mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına ve akıl sağlığı için rapor alınmasına karar vererek davayı erteledi.

KAN DONDURAN SAVUNMA!

5 EL ATEŞ EDEREK ÖLDÜRMÜŞTÜ
Eve geldiğinde karşısında Dönmez’i bulan genç avukat, eski nişanlısını restorana gitmeye ikna etmiş, fakat arkadaşının polisi aramasıyla karşısında polisleri gören Dönmez, elindeki silahla 5 el ateş ederek Dilara Yıldız’ın hayatına son vermişti. Olay sonrası ise adli makamlarca tutuklanan şüpheli Dönmez hakkında 6 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

KAN DONDURAN SAVUNMA!

 

İSTANBUL ADLİYESİ’NDE 2’NCİ CELSE
İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. celsesi bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’nde bulunan konferans salonunda görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Oktay Dönmez bulunduğu cezaevinden getirilirken müştekiler Dilara Yıldız’ın annesiyle babası ve taraf avukatlarıyla birlikte birçok avukat da salonda hazır bulundu.

KAN DONDURAN SAVUNMA!

‘SURİYE’DE GÖRE YAPTIM, PSİKOLOJİM BOZUKTU’
Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Oktay dönmez, yaklaşık 5 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bomba imha uzmanı olarak görev yaptığını söyleyerek, “İdlib’te ve Suriye’de görev yaptım. Dilara ile tanıştığımda Kuzey Irak’ta görevdeydim. Kendisine inandım ve güvendim. Kendisiyle konuşmalarımız devam etti, 3 ay operasyon bölgesinde kaldım. O dönemde psikolojim iyi değildi” dedi.

KAN DONDURAN SAVUNMA!

‘MADDİ MANEVİ YIKINTIYA UĞRADIM’
Daha sonra ailelerin tanıştığını ve nişanlandıklarını anlatan sanık, “Dilara’nın eski eşi bize musallat olmaya başladı. Bize rahatsızlık veriyordu. O dönemde sallantılı bir dönem atlattık. Nişan yaptık, altınlar onda kaldı. Dilara birden bire değişmeye, sorun çıkarmaya başladı. İlerleyen süreçte benden ayrılmaya çalıştı. Nişanda takılan takıların bir kısmını teslim etti” diye konuştu. Sonrasında İzmir’de mesleğime devam ederken tekrar barışıp ayrıldık. Beni maddi ve manevi yönden yıkıntıya uğrattı” diye konuştu.

‘SENİ BURADAN ÇIKARMAYACAĞIZ’ DEMİŞLER
Dilara Yıldız’ın kendisini arayarak, “Sen benim eve dönmemi bekle ben geleceğim” dediğini söyleyen sanık Oktay Dönmez, “31 Aralık’ta evine gittim. Kapıyı çilingirle açtırdım. Sürekli geleceğini söyleyerek beni oyaladı. Olay günü yemeğe çıkmak istediğini söyledi. El ele gittik, oturduk, yemek yedik, tatlı yedik. Bir anda karşıma 3 adam dikildi. İçlerinden biri direkt sandalyeyi çekip oturdu. ‘Sende silah varmış’ dedi. Ben de ‘Evet askerim’ dedim. ‘Seni buradan çıkarmayacağız, öldüreceğiz’ gibi şeyler söylediler. Bu sırada sağlıklı düşünme yetim kayboldu” ifadelerini kullandı.

‘GİDER, DAĞDA ORMANDA ÖLDÜRÜR GÖMERDİM’
Sanık savunmasının devamında kendisine kumpas kurulduğunu öne sürerek, “Kötü niyetim, öldürme kastım yoktu. Adamlar da elini beline atıp etrafımı sarmaya çalıştı. Adamlar üzerime doğru gelince beni öldüreceklerini düşündüm. Ben Dilara’yı kenara çekmeye çalıştım. Amacım 2 el havaya ateş etmekti, adamları korkutup kaçırmaktı. Cinnet geçirdim bir anda. Ondan sonrası benim için film, gözümü açtığımda cezaevindeydim. Bir insanla evlilik yoluna girdim, kendimi cezaevinde buldum. Tamamen tezgaha düştüm ben. Kendi kumpasında taksirle ölen kendisi. Ben asker adamım. Bu cinayeti işleyecek ve kötü niyetli olan bir adam olsam İstanbul’un her yeri dağ orman, gider orada bir yerde öldürür öldürür gömerdim. Ben kendimi savunmak istedim, meşru müdafaa yoluna gittim” dedi.

ACILI BABANIN GÖZYAŞLARI
Acılı baba Ali Yıldız duruşmada gözyaşlarını tutamayarak, ” Ben olay olduğunda cezaevindeydim. Kızım yanıma gelip ‘Araba çok yakıyor, satıcam’ dedi. ‘Tamam’ dedim. İnternete koyduğunda satıcı çıkmış, Oktay’mış o da. Sonra geldi söyledi. Ardından Dilara İzmir’e gitti. Sonra aralarında duygusal bir bağ olmuş, söz kestiler. Ardından olaylar gelişmiş işte, çilingir çağırmış, kızım eve geldiğinde karşısında onu görmüş. Ben videoyu 1 buçuk ay sonra internetten izledim. Kaç gün uyumadım. Benim kızım altın gibi bir çocuktu. Çok çaresizim. Şikayetçi olsam ne olacak ki benim göz bebeğim gitti. Ben adalete güveniyorum” diye konuştu.

KAN DONDURAN SAVUNMA!

ANNENİN İSYANI: ÖLÜMÜNÜ HERKES SEYRETTİ
Dilara Yıldız’ın annesi Elvan Akyel ise “Kızım ilk nişanlısından ayrılmıştı. O sırada da arabasını satışa çıkardığında Oktay’la tanışıyorlar. Kızımın o bunalımında aklını çeldi çiçek çikolatalarla. Kızım bana dedi ki beni istemeye gelecekler, ailesi geldi tanıştık, evde söz yaptık. Nişanlıkları 1 ay sürdü. İzmir’deki evde yaşlı kadınlarla bir sürü fotoğrafını görmüş kızım, ‘Şantaj yapıp kadınlardan para alıyormuş’ dedi, ayrılmak istediğini söyledi ben de destekledim. Kızımdan da sürekli para istiyordu. Kızım şikayet etmiş, uzaklaştırma aldırmış. Ardından kızım yeni araba almıştı, fotoğrafını görüp kızımı tehdit etmeye başladı. Arabayı istedi, keşke kızım arabayı verseydi de benimle kalsaydı. Polisler de bir işe yaramadı, çocuğumu kurtarabilirlerdi. Hiç kimse kurtarmamış, çocuğumun ölümünü herkes seyretmiş orada. Bafra’dayken zaten kızıma ‘Senin kanında duş aldıracağım’ diye mesaj atmıştı” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

KAN DONDURAN SAVUNMA!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.