Dolar 32,5708
Euro 35,0052
Altın 2.461,81
BİST 9.884,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Karaciğeri temizleyen 3 sebze suyu tarifi

Karaciğeri temizleyen 3 sebze suyu tarifi
REKLAM ALANI
24 Kasım 2019 18:46 | Son Güncellenme: 24 Kasım 2019 18:49

Vücudumuz için en önemli organlardan biri olan karaciğer, vücudu tüm zararlı maddelerden arındırmakla görevlidir. Özellikle vücudunuzdaki fazla toksinleri atmanız için karaciğeri temizlemeniz gerekiyor. Biz de sizin için karaciğerinizi arındıracak 3 sebze suyu tarifi paylaştık…

Birçok faktör karaciğerinize zarar verebilir. Böyle bir durumda karaciğerinizin fonksiyonlarını yerine getirebilmesine yardımcı olmak için karaciğeri arındırmak gerekir. Karaciğere detoks etkisi sağlayacak en güzel yöntemlerden biri de sebze sularıdır. Sizin için karaciğerinizi arındıracak 3 farklı sebze suyu tarifi paylaştık. Ancak bunları kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmayı unutmayın.

Şalgam, zerdeçal ve lahana

Karaciğer enzimlerini arttırıcı ve kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyici, turpgillerden birçok sebze vardır. Şalgam, sebze sularında sıkça kullanılır ve yağların sindirimi açısından faydalıdır, dolayısı ile vücudu arındırıcı bir diyetin olmazsa olmazlarındandır. Zerdeçal ise, anti-kanserojen ve anti-enflamatuar özelliklerinin yanı sıra ayrıca safrayı giderici etkiye sahiptir; böylelikle karaciğeri temizlemeye yardımcıdır. Her bir litre sebze suyu için sadece bir yemek kaşığı zerdeçal kullanın.

Enginar, limon ve elma

Enginar, karaciğeri koruyucu özellikleri ile bilinen en yaygın sebzelerin başında gelir. Doğrudan sebzeyi de tüketebileceğiniz gibi, dilerseniz yapraklarından elde edeceğiniz suyunu da tüketebilirsiniz. Bu tarif içinse, hem sebze hem de yaprak kısımlarını kullanın. Enginarın acı aroması, elma sayesinde tatlanmış olacaktır. Elma aynı zamanda, diğer tüm yararlarına ilaveten, karaciğer fonksiyonları açısından da harikadır. Son olarak, limon bu tarife asidik bir dokunuş katacak ve ayrıca vücudun yağları sindirebilmesine yardımcı olacaktır.

Yulaf, zencefil ve kereviz

Kereviz, arındırıcı özelliği sayesinde, mükemmel bir sebzedir. Sadece karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını iyileştirici değildir, aynı zamanda, her türlü arındırıcı tedavi için önemli rol oynayan böbrekleriniz için de çok faydalıdır. Ayrıca da, sebze suyunuza güzel bir aroma verir. İlaveten bu sebze suyu, yulafın lif içeriği ve sebzelerin protein içeriği ile birlikte, vücudunuzu toksinlerden arındırmaya yardımcı güzel bir bileşimdir. Son olarak, bir tutam zencefil, vücudunuzun yağları sindirebilmesine yardımcı olur, böylelikle karaciğerinizin görevini hafifletmiş olursunuz.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.