Dolar 32,5161
Euro 34,7218
Altın 2.501,57
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

KARADENİZ ISINIYOR!

Rusya’dan tansiyonu yükseltecek bir hamle daha geldi. Karadeniz açıklarında 30’dan fazla savaş gemisiyle tatbikata başlıyor

KARADENİZ ISINIYOR!
REKLAM ALANI
13 Şubat 2022 15:12

UkraynaRusya krizinde tansiyon yükselirken Rusya’dan bir tatbikat hamlesi daha geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, 30’dan fazla savaş gemisinin Karadeniz açıklarında füze ve bomba saldırıları eğitimleri gerçekleştirileceğini duyurdu.

KARADENİZ’E HAREKET ETTİLER
Ukrayna- Rusya krizi giderek tırmanırken, Rusya’dan bir tatbikat hamlesi daha geldi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Sivastopol ve Novorossiysk limanlarında bulunan 30’dan fazla savaş gemisinin Karadeniz’e hareket ettiği ve Kırım açıklarında deniz tatbikatı başlatılacağı duyuruldu. Rusya Donanması’na bağlı Karadeniz Filosu tarafından başlatılacak olan tatbikatın Karadeniz Filosu Komutanı Amiral İgor Osipov yönetiminde gerçekleştirileceği belirtildi.

‘AMAÇ, ALANLARIMIZIN KORUNMASIDIR’
Açıklamada, “Tatbikat kapsamında savaş gemileri, tekneler ve filo destek gemileri, Sivastopol ve Novorossiysk’teki daimi üslerinden ayrılarak belirlenen bölgelere geçiş yaptı. Tatbikatın amacı Kırım yarımadasının kıyı şeritlerini, Karadeniz filosunun üslerini, deniz iletişim ve ekonomik faaliyet alanlarının korunmasıdır” denildi.

RUS DENİZALTI BOĞAZLARI GEÇTİ:Cumartesi günü Çanakkale Boğazı’ndan geçen Rus Donanması’na ait ‘Rostov-na-Donu’ denizaltısı Marmara Denizi’ne doğru yol aldı. Deniazaltı dün de İstanbul Boğazı’nı geçerek Karadeniz’e açıldı.

FÜZE VE BOMBA SALDIRILARI EĞİTİMLERİ
Tatbikatın sırasında Rus donanmasına bağlı birlikler tarafında senaryo gereği düşman saldırılarına karşı atışlar gerçekleştirileceği vurgulanarak, “Deniz, kıyı ve hava hedeflerine karşı füze ve topçu ateşi, füze ve bomba saldırıları eğitimleri gerçekleştirecek. Karadeniz’den ve diğer filolardan çeşitli sınıflardaki 30’dan fazla savaş gemisi, deniz saldırı grupları ve çıkarma gemisi müfrezeleri olarak görevleri yerine getirecek. Bunlar arasında fırkateynler, devriye gemileri, füze gemileri, küçük füze gemileri ve çıkarma gemileri bulunuyor” ifadeleri kullanıldı.

ABD DE ASKERLERİNİ GÖNDERİYOR
Her fırsatta Rusya‘nın Ukrayna’ya saldıracağına ilişkin açıklamalar yapan ABD, tansiyonu giderek artırmıştı. ABD Donanması, Rusya ve Ukrayna geriliminin tırmanması üzerine görev bölgesi Avrupa olan 6’ncı filoya 4 muhrip gemi gönderdiği bildirildi. ABD Deniz Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “ABD Donanması muhripleri USS Sullivans (DDG 68), USS Gonzalez (DDG 66), USS Donald Cook (DDG 75) ve USS Mitscher (DDG 57) Avrupa operasyon bölgesinde faaliyet gösterecek. Görevleri boyunca, ABD Altıncı Filosu’nu ve NATO müttefiklerimizi desteklemek için bir dizi donanma faaliyetine katılacaklar” ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.