Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

REFAKATÇİ EVİ!

Samsun’da İlkadım Belediyesi tarafından yaptırılan Ataocağı, Şefkat Evi, Refakatçi Evi projeleri büyük ilgi görüyor. Refakatçi Evi, 3 tür hizmetiyle dikkatleri çekiyor

REFAKATÇİ EVİ!
REKLAM ALANI
18 Şubat 2024 15:42

Samsun’da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hafta sonu Şavşatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne misafir oldu. Dernek Başkanı Fatih Küçükaltın ve Şavşatlılarla sohbet eden Başkan Demirtaş, şehrin önemli bir eksiği olan Hasta Refakatçi Evi Projesi hakkında bilgiler verdi.

İlkadım'da bir prestij projesi

REFAKATÇİ EVİ’NDE 3 TÜR HİZMET
Özellikle uzak ilçelerden ve kırsal mahallerden hastanelere gelen vatandaşların sorunlarına çözüm olacak projenin yaklaşan yerel seçimler öncesinde açılışının yapılacağını söyleyen Başkan Demirtaş, “Tepecik Mahallesi Gebi Caddesi üzerinde toplam maliyeti 23 milyon TL olan, 7 kat ve 50 yatak kapasiteli olacak şekilde dizayn edilen projemizde hastane önlerinde, hastane köşelerinde, yatakların kenarlarında perişan olan insanları, zaman zaman araçlarında, zaman zaman eş ve dostlarının evlerinde kalarak bir şekilde bu süreci geçirmeye çalışan hasta yakınlarının verdikleri mücadeleye ilçemizde bir son veriyoruz. Hasta Refakatçi Evi’nde üç tür hizmet vereceğiz. Bir, vatandaşlar gelip ayaktan hizmet alacak. Yani burada duşunu alacak, üstünü değiştirecek, karnını doyuracak ve hastasının yanına gidebilecek. Diğer bir hizmet de dar gelirli aileler burada yatılı kalabilecek. Bir başka hizmet olarak da doluluk kapasitesine göre bila bedelle vatandaşlarımızın kullanımına açacağız” dedi.

İlkadım'da bir prestij projesi

‘ESERLERİMİZ GEREKEN CEVABI VERİYOR
2019 yılında görevi devraldığında borç yüklü bir belediye ile karşılaştığını söyleyen Başkan Demirtaş, “Maddi durumdan işlerliğini ve itibarını kaybetmiş bir belediyenin mali tablosunu düzeltmek için sıkı bir tasarruf tedbiri uyguladık. Tam işleri düzelttik derken ardından 2 yıl ülkemizde gitmeyen bir pandemi dönemi yaşadık. Öyle ki tesislerimizin tamamını kapatmak zorunda kaldık. İnanın gece uykularımız kaçtı. Çok şükür insana hizmet ve hürmet eden belediyecilik anlayışı doğrultusunda toplumun her kesiminin hayatlarına dokunan eserlerimizle hiçbir şey yapmadı diyenlere gereken cevabı zaten veriyoruz” diye konuştu.

İlkadım'da bir prestij projesi

ŞAVŞATLILAR DERNEĞİ: ORTAK PAYDAMIZ SAMSUN
Şavşatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Küçükaltın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ortak noktamız, ortak paydamız Samsun. ‘Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır’ ayetinin ışığında bir ve beraber olmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Bunun yanında hemşeri derneklerinin görev süresi boyunca sık sık ziyaret edip sorunlarımıza çözüm olan Başkanımıza şahsım ve yönetim kurulum adına da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.