Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Samsun Opera, deprem bölgesinde…ÇOCUKLARA MORAL!

Samsun Devlet Opera ve Balesi(SAMDOB), depremzede çocuklar için afet bölgesine gitti. SAMDOB, çocuk oyunu ile çadır kentleri dolaşıyor

Samsun Opera, deprem bölgesinde…ÇOCUKLARA MORAL!
REKLAM ALANI
21 Şubat 2023 16:47

‘Eni’nin Kalbi’ çocuk operası ile deprem bölgelerine turneye çıkan Samsun Devlet Opera ve Balesi, depremzede çocuklarla 20 Şubat’ta Gaziantep’te bir araya geldi. Gaziantep Masal Park’ın içine kurulan çadır kentte ve Gaziantep Büyükşehir Parkı’nda çocuklarla buluşan Samsun Devlet Opera ve Balesi, bir hafta boyunca deprem bölgelerini dolaşacak.

GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞAN PERSONEL
Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan SAMDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Barış Salcan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ülke olarak çok acı bir deprem felaketi yaşadık. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Biz de çok değerli çalışma arkadaşımız, satın alma memurumuz İsmet Öztekin’i deprem nedeniyle kaybettik. Toplum olarak böyle zor bir dönemi yaşarken kurum olarak biz de yardımlaşma anlamında seferber olduk. Müdürlük yardım kamyonumuz depremden beş gün sonra bölgeye ulaştı. Bölgedeki depremzedelere birebir destek olmak için gönüllü olarak çalışan müdürlük çalışanlarımız var.

EN ÇOK ETKİLENEN ÇOCUKLAR
Ancak bilindiği üzere böyle büyük felaketlerde ve toplumsal acılarda en çok etkilenenler maalesef çocuklardır. Yaşanılan bu süreçte çocuklarımızın yanında olabilmek, onlara destek, güven ve umut vermek, yüzlerini güldürebilmek çok önemlidir.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğümüzün talimatları ile depremzede çocuklarımıza çocuk oyunuyla ulaşabilmek için deprem bölgelerini kapsayan turne programını hızlıca hayata geçirdik. “Eni’nin Kalbi” çocuk operasının 15 kişiden oluşan ekibi 19 Şubat’ta Samsun’dan yola çıktı.

GAZİANTEP, KAHRAMANMARAŞ, URFA, KİLİS
20 Şubat’ta Gaziantep Masal Park’ın içinde yer alan çadır kentte deprem bölgesindeki ilk temsilimizi gerçekleştirdik. Aynı gün Gaziantep Büyükşehir Parkı’nda depremzede çocuklarla bir araya gelen ekibimiz, 21 Şubat’ta Gaziantep’in farklı yerlerindeki çadır kentlerde olacak. 22 ve 23 Şubat’ta Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis’teki çadır kentlerde mevcut imkânlar dâhilinde çocuklarımıza keyifli zaman geçirtmeye, gelecek için yeniden hayaller kurmalarını sağlamaya çalışacağız.

ÇOCUKLARIMIZIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRECEĞİSZU
24 Şubat Cuma günü Diyarbakır, 25 Şubat Cumartesi günü Elazığ, 26 Şubat Pazar günü ise Malatya’da olacağız. Tüm deprem bölgelerinde, yetkililerle birlikte koordineli çalışıyoruz. Çocuklarımıza mümkün olduğunca etkileşimli iletişim ortamları yaratmaya çalışan tüm ekiplerle birlikte şartların el verdiği ölçüde çocuklarımızın yüzlerini güldürmeye çalışacağız.

Sinem ÇAKIR

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.