Dolar 32,3030
Euro 34,7091
Altın 2.410,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

KARADENİZBİRLİK ÜRETİCİNİN YANINDA!

Samsun’da genel merkezi bulunan KARADENİZBİRLİK bu yıl içerisinde 36 bin ton yağlık ayçiçeği alımı yaptı, üreticiye bunun karşılığında 446 milyon lira ödedi

KARADENİZBİRLİK ÜRETİCİNİN YANINDA!
REKLAM ALANI
28 Kasım 2023 16:56

Genel merkezi Samsun’da bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan, “2023 yılında Birliğimizce 36 bin ton yağlık ayçiçeği alımı yapılarak üreticiye toplam 446 milyon TL ödendi” açıklamasında bulundu.

EKİMDEN ÖNCE NAKDİ
VE AYNİ KREDİLER
2023 yılı faaliyetleri hakkında bilgi veren Genel Müdür Ünal Erarslan, “Birliğimiz 2023 yılında 36 bin ton ayçiçeği alımı yaparak üreticiye toplam 446 milyon TL ödedi. Aynı zamanda 2023 yılında yağlı tohum ekilişlerine yönelik olarak ise üretici ortaklara ekimden önce 33 milyon TL nakdi kredi ile 51 milyon TL tutarında ayni olmak üzere toplam 84 milyon TL tutarında kredi dağıtımında bulunmuştur. 2024 yılında iyileştirme ve teknolojik revizyon çalışmalarına devam edilecektir. Gelecek dönemlerde; üretim faaliyetlerinde, birim alandaki verimi artırma ve yağlık ayçiçeği tohumlarının yağ oranlarının iyileştirilmesi çalışmaları sürdürülecektir. Üretici kesimi için, sürekli olarak yeterli gelir elde edebilmesi ile üretim devamını sağlama çabaları devam etmektedir. Bu çerçevede devletin önemli desteği gerekmektedir” dedi.

KARADENİZBİRLİK HAKKINDA
KARADENİZBİRLİK; merkezi Samsun’da bulunan, 1978’de kurulan bir kooperatifler üst kuruluşudur. Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 12 tarım satış kooperatifi ile 25 bine yakın ortağına hizmet götürmektedir. Üreticisinden aldığı hammadde ile “KARADENİZBİRLİK” markalı ve bölgenin tek helal gıda sertifikalı ayçiçeği yağını üretmektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.