Dolar 32,4204
Euro 34,4252
Altın 2.489,42
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

‘SİNAN ATEŞ’ DEPREMİ!..

MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Tuğçe Karadeniz, Sinan Ateş cinayeti sonrası MHP yöneticilerinin tepkisizliğine karşı istifa ederek tepki gösterdi

‘SİNAN ATEŞ’ DEPREMİ!..
REKLAM ALANI
28 Ocak 2023 16:14

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi karşısında MHP yönetiminin takındığı tutuma karşı gelişen tepkiler devam ediyor.

Dün Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in MHP yöneticisine yönelik cevabını sosyal medya hesabından paylaşan MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Avukat Tuğçe Karadeniz, bir kaç saat sonra da istifa ettiğini yine sosyal medya hesabından duyurdu.


VİCDANEN KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL”

Karadeniz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

– Ülkenin başkentinde alçakça ve pervasızca işlenen ve iki küçük kız çocuğunu yetim bırakan cinayet sonrasında yaşanan olaylar ile mensubu olduğum partinin takındığı tutumu vicdanen kabul etmem mümkün değildir.

– Cinayet gününden bugüne kadar bize yakışan duruşun sergilenmesini umut ederek sabırla bekledim. Ancak bu süreçte yetkili kişilerin beyanatları ve tutumları dolayısıyla bu bekleyişin beyhude olduğuna kanaat getirdim.

– Tüm bu nedenlerle vicdan sahibi bir insan, hukukçu ve Türk milliyetçisi kimliğimin gereği olarak mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkan Yardımcılığı görevimden ve parti üyeliğinden ayrılmış bulunmaktayım.”

5 İLÇE BAŞKANI İLE 6 İL YÖNETİCİ İSTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Merkezi, Atakum, Çarşamba ve Tekkeköy ile başkanlarını görevden almış, bu duruma tepki gösteren Kavak, Vezirköprü, Terme, Salıpazarı ve Ladik ilçe başkanları ile il yönetiminde bulunan 6 kişi istifalarını vermişti.

İSTİFALAR 15 BİNİ GEÇTİ

Cinayet sonrası MHP yönetiminin sessizliği karşısında şu ana kadar istifa edenlerin sayısının 15 bini geçtiği öne sürülüyor. Yine binlerce üye partiden istifa etmiş, bazı ülkücüler de tepkisini hilal şeklindeki bıyıklarını keserek göstermişti.

NE OLMUŞTU?

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara’nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık’ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetmişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.