Dolar 32,5826
Euro 34,8020
Altın 2.413,05
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Samsun Valisi Kaymak’tan öğretmenlere mesaj

Samsun Valisi Osman Kaymak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Samsun Valisi Kaymak’tan öğretmenlere mesaj
REKLAM ALANI
23 Kasım 2017 13:22

Vali Kaymak, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Kaymak, bu onurlu mesleğin malzemesinin insan olduğunu vurguladı. Hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılmasının öğretmenlik sayesinde olduğuna işaret eden Kaymak, şunları kaydetti: “Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Öğretmenler toplumu yönlendiren, geleceğe hazırlayan bir değer ve kaynaktır. İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde büyük emeği olan öğretmenlerimiz ilimizde de bir çok projede başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Samsun’da yaklaşık 18 bin öğretmenimizin katılımda bulunduğu, eğitimde kaliteyi yakalamak ve sürdürebilmek amacıyla geliştirilen bir sistem olan ‘Maarif Hareketi Projesi’ bu projelerden birisidir. Bu projeyle, 9 alandan oluşan performans kriterleri ile kurumların performansları interaktif bir sistem ile ölçülmektedir. İl genelindeki yaklaşık bin 300 kurum, 270 bin öğrenciye ve yüz binlerce veliye yönelik faaliyetleri içeren projenin eğitim paydaşlarına olan etkisi hemen kendini göstermiş, proje öncesinde 68 bin 506 öğrenci yetiştirme kurslarından faydalanırken projenin birinci yılı sonunda bu sayı 76 bin 67 öğrenciye çıkmıştır. Yine, ‘Maarif Hareketi Projesi’ kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan ‘Oku, Anla, Yaşa Projesi’ ile 144 bin 992 öğrenciye ulaşılmıştır. Öğretmenlerimizin başarılı daha nice projelere imza atmaları dileklerimle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.