Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KARADENİZ’DE BİR İLK!

Samsun’da, Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) üyesi Kardez Su Ürünleri ve MM SEAFOOD Sanayi Şirketi ortaklığında Karadeniz’de ilk defa ‘Midye’ yetiştiriciliğine başlanıyor

KARADENİZ’DE BİR İLK!
REKLAM ALANI
27 Ekim 2022 17:05

Samsun’da ÇTB üyesi Kardez Su Ürünleri firması ile MM SEAFOOD Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Karadeniz’de bir ilke imza atarak ‘midye yetiştiriciliği’ne başladı.

Her 2 şirketin de ortağı ve müdürü olan genç girişimci iş insanı Mert Erdönmez, Karadeniz Bölgesi’nde bir ilke imza attıklarını söyledi. Erdönmez, firmalarına ait Sinop Demirciköyü ile Gerze İlçesi açıklarında bulunan 2 midye tesisinin faaliyetlerine başladığını açıkladı.

KARADENİZ

MİDYE YETİŞTİRİCİLİĞİ BELGESİ
Midye Yetiştiriciliği belgesini Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Müdür Yardımcısı Ahmet Tam, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tülin Erdem ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Fatih Şahin’den alan Mert Erdönmez, “Kardez Su Ürünleri, MM SEAFOOD ve Sadıklar Balıkçılık firmalarımızın ortaklığında Karadeniz’de ilkleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

HEDEF, YAKLAŞIK 5 BİN TON ÜRETİM
Faaliyete başlayan tesislerin fiili kapasitesi için yılda 652 ton mahsul beklentisinde olduklarını söyleyen Erdönmez, “Bölgede faaliyete geçecek olan 6 tesisimiz de tam kapasite ile üretime başladığında toplam 6 üretim tesisinde yılda 4 bin 952 ton midye üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İLK HASAT NİSAN AYINDA
Mert Erdönmez’in firmaları, tamamlanacak 6 tesisin 3’ünde faaliyet gösterecek. Tesislerin bulunduğu alanda incelemeler yapan Sinop İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, ilk midye hasadının 2023 yılının nisan ve mayıs aylarında yapılmasının planlandığını ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.