Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Karadeniz’de PKK alarmı!

Trabzon’un Tonya İlçesi kırsalında, önceki gün, PKK terör örgütüne ait sığınakta ele geçirilen patlayıcı, el bombası, mermi ve uzaktan kumandalı bomba düzeneğinin ardından Özel Harekat ekipleri bölgeye kaydırıldı

Karadeniz’de PKK alarmı!
REKLAM ALANI
6 Aralık 2017 16:37

Tonya’ya 20 kilometre uzaklıktaki Erikbeli Yaylası kırsalında, geçen pazartesi akşam saatlerinde çevresi ağaç dallarıyla kaplı alanda mühimmat olduğunu gören bir kişi, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler, bir kısmı yüzeyde bir kısmı ise toprağa gömülü halde mühimmat ele geçirdi.

PATLAYICILAR, TÜFEKLER, MERMİLER

Çalışmanın ardından, PKK terör örgütünün sığınağı ele geçirildi. Sığınaktaki aramalarda 3 kilogram plastik patlayıcı, 4 uzaktan kumanda ve elektrikli fünye, çok sayıda tüfek ile tüfek mermisi, 4 el bombası, güneş paneli, 3 telsiz ve çok miktarda yaşam malzemesi bulundu. Gömülü gıdaların kokusunu alan ayının toprağı eşelemesiyle ortalığa saçıldığı değerlendirilen mühimmatın, vatandaşlar tarafından görülerek ihbar edildiği, sonrasında yapılan çalışmayla sığınağın bulunduğu belirtildi. Yapılan incelemede, teröristlerin gıda maddelerini bozulmasın diye derine gömmediği, mühimmat sığınağının da yaklaşık 2 hafta önce oluşturulduğu saptandı.

ÖZEL EKİP İNCELİYOR

Sığınakta ele geçirilen terör örgütüne ait patlayıcı, mühümmat ve yaşam malzemeleri oluşturulan özel ekiplerce en küçük ayrıntısına kadar incelemeye alındı.

EKİPLER BÖLGEYE KAYDIRILDI

Terör örgütü PKK’nın kış üslenmesini önlemek ve darbe vurmak için bölgede güvenlik güçlerinin yoğun operasyonları sürüyor. Giresun’un Yağlıdere ilçesinde ‘Aram’ kod adlı terörist Mustafa Tolucan’ın yakalanmasının ardından başlatılan operasyonlara katılan jandarma ve polis özel harekât ekipleri de son yaşanan gelişmeler üzerine Tonya ve çevre ilçelerdeki kırsal alanlara kaydırıldı. Güvenlik kuvvetleri, bölgede hareketlilik yaşanabileceğini de değerlendirerek önlemlerini iki katına çıkardı.

HAVADAN, KARADAN OPERASYON

Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ekiplerinin yanı sıra insansız hava araçlarının da havadan destek verdiği operasyonlara takviye birlikler de katıldı. Özellikle yüksek kesimlerinde yaklaşık 1 metreye ulaşan karda yürütülen arama-tarama faaliyetleri sürerken, bölgeye sevk edilen zırhlı araçlarla güzergâh boyunca önlem alındı. Yaylaların birçok giriş-çıkış noktasına güvenlik güçleri konuşlandırılırken, son günlerde ele geçirilen yaşam malzemeleriyle zor duruma düştüğü düşünülen teröristlerin bölgede sıkıştığı belirtildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.