Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘KARALAMA KAMPANYASI’NA SERT TEPKİ!

Samsun’un Bafra İlçesi’nde Genç İş Adamları Derneği(GİAD) Başkanı Muharrem Uyar, twitter paylaşımına yönelik eleştirileri, “Tamamen karalama kampanyası” olarak niteledi

‘KARALAMA KAMPANYASI’NA  SERT TEPKİ!
REKLAM ALANI
1 Haziran 2023 21:10

Samsun‘un Bafra İlçesi’nde GİAD Başkanı Muharrem Uyarım, seçimler sonrası twitter hesabından yaptığı bir yoruma özellikle Cumhur İttifakı üyesi partilerin ilçe başkanlarının yaptıkları açıklamalara sert tepki gösterdi. Uyar, “Tamamen karalama amaçlı bu saldırının tarafıma ve GİAD ailesine yapılmasını kınıyorum” dedi.

SERT TEPKİ

MİLLET İRADESİNE SAYGI GÖREVİMİZDİR
Muharrem Uyar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Dün sabah itibariyle Bafra’nın değerli basınını ve kıymetli Bafra Halkını meşgul sözde haberler ile ilgili açıklama yapma ihtiyacım hasıl olmuştur. Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 28 Mayıs tarihinde yapılan genel seçimlerde net bir sonuçla 13.Cumhurbaşkanımız olmuştur. Millet iradesine saygı duymak şahsım ve demokrasiye inanan her Türk vatandaşının asli görevidir.

ŞAHSIMI HEDEF TAHTASINA KOYDULAR
Geçtiğimiz günlerde ülkesini seven bir Türk genci olarak, ülkemiz gündemi içerisinde rahatsız olduğum birkaç hususu dile getiren bir tweet paylaşmıştım, bu tweet’in bir bölümünde ülkemize kayıt dışı yollarla girmiş, özellikle büyükşehirlerde 10 ar 15 erli gruplar halinde gezip adli vakalara sebep olan mültecilerden, halkımız adına olan rahatsızlığımı dile getirmiştim. Bu rahatsızlığı dile getiriş şeklim farklı bir üslup ile anlaşılmış olabilir, doğaldır; ama şahsımın yapmış olduğu eleştiri hepimiz için, hepimizin birlik içinde huzurla yaşayabilmesi içindi ve bu eleştiride kullanmış olduğum üslup elbette ki yanlış anlaşılmalara sebep olmuş olabilir, sizlerin de bildiği üzere yazı dili her zaman farklı anlaşılmalara müsait bir anlam dünyası arz etmektedir.
Bir basın mensubu arkadaşımız, benim yaptığım bu eleştiriye söz konusu olan tweet üzerinden maksadını aşan, yanlış anlaşılmalara sebep olacak bir haber hazırlamıştır. Bu haberi gördüğümde ben ve çevremdeki tüm insanlar çok üzülmüştür. Habere söz konusu edilen Tweet incelendiğinde, bu haberin şahsımı ve şahsımın başkanlığınI yürüttüğü Giad’ın haksız ve hukuksuz bir şekilde bir karalama politikası altında bırakılmaya çalışıldığı net bir şekilde görülecektir. Bu maksadını aşan lanse ediliş; şahsımı, Giad yönetim kurulu üyelerini, üyelerimizi ve Giad ailesine gönül verenleri fazlasıyla üzmüştür. ‘‘Cumhur İttifakı Seçmeni’’ni itham ettiğim şeklinde lanse edilen bu tweet’te sarf ettiğim cümleler ve şahsımı hedef tahtasına koyan bu sözde haber, şahsım ve Giad ailesi tarafından kesinlikle kabul edilemez boyuta gelmiştir.

SERT TEPKİ

AK PARTİLİLERİ ARAYIP TEBRİK ETTİM
Bafra’da %70 e yakın oy alan cumhur ittifakı seçmeni içinde aile fertlerim, arkadaşlarım ve Giad üyelerim de mevcuttur. Seçimin hem ilk turunda hem de ikinci turun seçim sonuçları sonrasında samimi olduğum AK Parti Y.K. üyelerini ve Bafra Giad üyelerini tek tek seçim sonuçlarında elde edilen başarıdan dolayı arayıp tebrik etmiş birisi olarak, çevremdeki insanlara hakaret etmem ya da cumhur ittifakı seçmeni olmalarından dolayı onlara en ufak kötü bir söz söyleme ihtimalim dahi mümkün olamaz! Söz konusu edilen bu tweet nasıl bu şekilde anlaşılabilir ya da bu şekilde haber oluşturabilir.

SERT TEPKİ

ŞAHSIM VE GİAD ADINA ÇOK KIRICI
Kısacası, söz konusu edilen tweet’te, ülkemizde, özellikle büyükşehirlerde başıboş bir şekilde 10’lu 15’li gruplar halinde dolaşan, kadınlarımızı, kızlarımızı taciz eden, gasp, kapkaç gibi adli vakalara bulaşan kaçak göçmenlerden olan rahatsızlığımı kişisel olarak eleştirdim; ancak ‘‘Cumhur İttifakı’’ seçmeni hakkında hiçbir görüş ve düşünce paylaşmadım, neden böyle bir düşüncem olsun ki; bu bakış açısı bile, oluşturulmaya çalışılan saçma ve yanlı algının, karalama kampanyasının açık bir delilidir. Ne yazık ki; bireysel Twitter hesabımdan yaptığım paylaşımdan bir bölüm kesilerek kayıt dışı ve nerden geldiği belli olmayan göçmenlere hitaben söylediğim kelimeler, sanki tüm seçmene söylenmiş gibi bir algıya ve karalama kampanyasına dönüştürülmüştür. Tüm bu yazdıklarıma konu edilen haberin başlığını gördüğümde şok oldum. Şahsımı gerçekten üzmüş olan bir diğer durum ise, söz konusu edilen bu haberlere yapmış oldukları yorumlardı. Bilmeden, araştırmadan yapılan bu yorumlar şahsım adına çok ama çok kırıcı bir durum ortaya çıkardı. Bu saldırının tarafıma ve Giad ailesine yapılmasına anlam verememekle birlikte, bu durumu kınamaktayım.

Düşüncelerimin sizlere farklı aktarılması sebebiyle ortaya çıkan karmaşadan dolayı ve karşınıza böyle bir olayla çıktığımdan dolayı özür dilerim. En derin sevgi ve saygılarımla…”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.