Dolar 32,5269
Euro 34,7416
Altın 2.485,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

‘KARİYER’li merkez!

SAMÜ Kariyer Geliştirme ve Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Rektör Aydın: “Kariyer merkezimiz işverenler ile donanımlı mezunlarımızı bir araya getirecek” dedi

‘KARİYER’li merkez!
REKLAM ALANI
9 Mart 2021 16:44

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Kariyer Merkezi, Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu. Kariyer Geliştirme ve Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, SAMÜ öğrenci ve mezunlarına kariyer imkanları ve iş hayatı ile ilgili rehberlik edecek.

DONANIMLI MEZUN İŞVERENLE BULUŞACAK
Öğrenci ve mezunların kariyer planlarını yapmalarına ve bu planlarını hayata geçirmelerine destek olmak amacıyla Kariyer Merkezi’ni kurduklarını ifade eden Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Genç bir üniversite olmamıza rağmen bu merkezi hızlı bir şekilde hayata geçirmeyi önemsiyorduk. Bu merkez bir yandan toplumun, şehrimizin, iş insanlarının, sanayinin, özel kuruluşların istihdam ihtiyaçlarını karşılayacak, bir yandan da öğrenci ve mezunlarımızın staj ve iş arayışlarında onlara yardımcı olacak. İşverenler ile onların ihtiyaç duyduğu evrensel ölçütlerde nitelikli, liyakatli, donanımlı, sektörlerindeki güncel gelişmeleri takip eden, parlak zihinlere sahip mezun gençlerimizi buluşturmak istiyoruz. Bunun yanında üniversite hayatları sırasında da öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamayı ve kaliteli şirketlerde çalışma ve staj tecrübeleri kazandırmayı arzuluyoruz” dedi.

ÖNEMLİ FAYDALAR SAĞLAYACAK
Merkezin öğrenci ve mezunlara kariyer hedefi ve eğitim planları konularında da destek olmayı hedeflediklerini söyleyen Rektör Aydın, “Mezuniyetlerinin ardından öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi aktarımını merkezimiz yapacak ve onlara meslek seçimi, iş dünyası, iş hayatı gibi konularda ihtiyacını duydukları bilgileri aktararak yardımcı olacak. Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren ‘Nitelikli Bir Toplum İçin Nitelikli Üniversite’ sloganıyla hareket etmektedir. Bu kapsamda nitelikli bir toplum için nitelikli gençlerimizi hem kamu hem de özel kuruluşlara kazandırmayı, öğrencilerimizle bu kuruluşları bir araya getirmeyi önemsiyoruz. Üniversitenin yalnızca içine kapanmış, dışarısı ile bağlantı kuramamış izole bir mekân olması nitelikli bir toplum tasavvuru için en önemli engellerden biridir, bu engele üniversitemiz takılmayacaktır. Kariyer Merkezimizin öğrencilerimiz, mezunlarımız, şehrimiz ve toplumumuz için hayırlı olmasını temenni ediyor, toplumumuzu kalkındırmak için önemli faydalar sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.