Dolar 32,3881
Euro 34,7827
Altın 2.433,74
BİST 10.068,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

‘KATİL İSRAİL KATİL ABD!..’

Türkiye Komünist Partisi(TKP) Filistin halkı için Samsun’da bir araya geldi. İsrail’i protesto eden partililer, ‘Katil İsrail, katil ABD!’ sloganları attı

‘KATİL İSRAİL KATİL ABD!..’
REKLAM ALANI
20 Ekim 2023 18:22

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İsrail işgalciliğine karşı Filistin halkına destek için Samsun’da bir eylem gerçekleştirdi. “İşgalciler her zaman kaybeder” “Filistin halkı yalnız değildir”, “Katil İsrail, katil ABD” ve “Emperyalistler, işbirlikçiler, korkun TKP görev başında” sloganlarının atıldığı eylemde TKP Samsun İl Başkanı Tolga Kaan Ateşli söz aldı.

İşgale ve sistematik zulme boyun eğmeyen Filistin halkına selamla konuşmasına başlayan Ateşli, Filistin’de on yıllardır yaşananlara dikkat çekerek Filistin halkının varlık mücadelesi verdiğini vurguladı.

‘HALKIN ÜZERİNE BOMBA YAĞDIRIYORLAR’
“Filistin’de on yıllardır süren İsrail işgali ve katliamlar, emperyalist batının desteğiyle yeni bir aşamaya taşınmış durumda” diyen Ateşli, Filistin halkını adeta açık hava hapishanesine mahkum edip, tüm insanlığın gözü önünde yıllardır sistematik katliam uygulayan işgalci İsrail’in, yaşam hakkı için, vatanları için direnen Filistin halkının üzerine günlerdir bomba yağdırdığını belirtti.

‘DAHA AĞIR BİR KATLİAMA HAZIRLANIYORLAR’
TKP Samsun İl Başkanı Tolga Kaan Ateşli açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“Filistin halkının direnişini ikiyüzlüce hedef alan emperyalist batı, İsrail çok daha ağır ve barbar bir katliama hazırlanırken çıt dahi çıkarmıyor. Gazze’de sivillerden oluşan konvoyları savaş uçaklarıyla hedef alıp onlarca kişiyi katlediyorlar, boşaltın diye tehdit ettikleri hastaneleri vuruyorlar ve şimdi de tüm Filistinlileri vatanlarından söküp atacak, yok edecek bir kara harekatına hazırlandıklarını söylüyorlar.”

‘ATEŞKES’ DEMEK BİLE YASAKLANDI
ABD’nin İsrail’e verdiği tepkiye de tepki gösteren Tolga Kaan Ateşli, “Öğreniyoruz ki, yıllardır insanlığa ikiyüzyüce medeniyet dersi vermeye kalkan ABD, kendi bürokratlarına ‘kan dökülmesine karşıyız’, ‘şiddet azaltılmalı’, ‘ateşkes’ demeyi dahi yasaklamış durumda. İşgalciler o kadar kendilerinden eminler ki, mutlaka kazanacaklarını düşünüyorlar. Oysa fena halde yanılıyorlar. On yıllardır insanlık tarihinin en onurlu direnişlerinden birine imza atan Filistin halkı, bu barbar işgalci güçlere ve onun açık, örtülü destekçilerine boyn eğmeyecek” dedi.

‘İŞGALCİLERE BOYUN EĞMEYECEKLER’
Filistin halkının yıllardır süren direnişinin işgalci güçlere boyun eğmeyeceğinin kanıtı olduğunu da dile getiren Ateşli, “Bu direnişin onurunu Hamas’la gölgeleyeceklerini düşünenler, Filistin halkını katliamlarla boyun eğdirip haritadan sileceklerini düşünenler, Filistin halkını katliamlarla boyun eğdirip haritadan sileceklerini düşünenler bir kez daha yenilecek. Biliyoruz, insanlık işgalcilere bir kez daha boyun eğdirecek. İşgalciler kaybedecek, direnen Filistin halkı kazanacak” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.