Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Kayıt dışı emlakçılar mercek altında

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral ve oda üyeleriyle bir araya gelerek ruhsatsız emlakçılara karşı birlikte mücadele sözü verdi

Kayıt dışı emlakçılar mercek altında
REKLAM ALANI
6 Şubat 2018 16:43

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, geçen günlerde yapılan seçim ile yeniden Emlakçılar Odası Başkanlığı’na seçilen Mevlüt Oral ve yönetim kurulunu ağırladı. Seçim sonrası başarı dileklerini ileten Başkan Tok, emlakçıların yaşadığı sıkıntıları ve talepleri de değerlendirdi.
Emlakçılar adına açıklamalarda bulunan Mevlüt Oral, “Emlakçılar olarak hemşehrilerimizin en iyi ekonomik koşullarla gayrimenkul sahibi veya kiracısı olmaları için meslektaşlarımızla çalışıyoruz. Bizim amacımız her zaman vatandaşın karlı olduğu şartları oluşturmak bunun içinde en önemli etken güven ortamıdır. Bu düşünceler ile yaşadığımız sıkıntıların çözümü noktasında vatandaşa ve bizlere yakınlığı ile tanıdığımız Erdoğan başkanımızdan yardım talebimiz oluyor. Yaşadığımız en büyük sıkıntı ise ruhsatsız ve kayıtsız emlakçılık yapan esnaflardır. Örneğin bakkal işleten bir esnaf kardeşimiz camına astığı satılık yazısı ile emlakçılık yapabiliyor. Uzmanlığı ve resmi yeterliliği olmadığı halde yapılan bu işlemler maalesef çoğu zaman vatandaşın mağduriyetine ve güven kaybına neden oluyor” dedi.

BAŞKAN TOK: “KAYIT DIŞI EMLAKÇILIĞIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Meslek odalarının taleplerine önem verdiğini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Öncelikle Mevlüt Oral’a yeni başkanlık döneminin hayırlara vesile olmasını dilerim. Emlakçılar Odası önemli bir kuruluş ve vatandaşla bire bir temasa giren bir meslek dalına sahipler. Bu nedenle hem vatandaşımızın memnuniyeti hem de emlakçı kardeşlerimizin memnuniyeti büyük önem taşımakta. Bizlerden talep ettikleri her konuda elimizden geleni yapıyoruz. Ruhsatsız ve kayıt dışı emlakçılıkta hem belediyemizin gelirleri hem de emlakçı esnafı için sorun teşkil ediyor. İlkadım Belediyesi olarak zabıta ve ruhsat müdürlüklerimizle bu işin takipçisi olacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.