Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Kenevir üreticisine gübre desteği

Kenevir üreticisine gübre desteği
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2019 18:08

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce “Kenevir Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Vezirköprü ilçesi Narlısaray Mahallesi ve çevre köylerde üretim yapan 59 çiftçiye yaklaşık 450 dekar alandaki kenevir üretimi için toprak analiz sonuçları esas olmak üzere 12 ton gübre dağıtımı yapıldı.

Eski tarihlerden itibaren ilçede “kendir” olarak isimlendirilen bu yıl muhtelif köylerde de üretimi yapılmaya başlanılan kenevir tarımını yaygınlaştırmak, üreticinin ihtiyacı olan konularda destek vermek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürü Nail Kırmacı, ekim alanlarını gezerek zirai ve teknik incelemelerde bulundu. Kırmacı, “Kenevirin ve kenevirde istenilen endüstriyel özelliklere sahip olan yerel tohumun üretim merkezi olan ilçe ve mahallemizde yaklaşık 240 torba gübre dağıtıldı. Sonraki yıllar için hedefimiz; üretimi sanayi ile birlikte gerçekleştirmek” dedi.
Üreticiler ise üretimi kısıtlayan en önemli faktörün ‘su’ olduğunu, bu konuda destek istediklerini, sulanan arazilerin artırılabileceğini söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.