Dolar 39,2033
Euro 44,8107
Altın 4.189,65
BİST 9.659,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Açık
İstanbul
27°C
Açık
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 26°C

KİMSESİZE ‘SICAK’ YUVA!

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, özellikle soğuk kış aylarında, çeşitli kaynaklardan gelen bildirimler doğrultusunda sokakta yaşayan evsiz vatandaşlara barınma olanağı tanıyor

KİMSESİZE ‘SICAK’ YUVA!
17 Aralık 2023 18:11

Samsun’da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sokakta kalan vatandaşların yanında olmaya, dayanışmayı güçlendirmeye devam ediyor. Mahalle ziyaretleri kapsamında Hastanebaşı Mahallesi sakinleri tarafından gelen yardım çağrısı ile Sosyal Yardım Müdürlüğü ekiplerine talimat veren Başkan Demirtaş, cami avlusunda yatan 58 yaşındaki kimsesiz C.T. adlı vatandaşı sıcak yuvaya kavuşturdu.

KİMSESİZ VATANDAŞA ZİYARET
Evsiz ve kimsesi olmadığı tespit edilen C.T. adlı vatandaşa ev kiralayan Başkan Demirtaş, hayır çarşısındaki eşyalarla Kadın Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafında evi baştan aşağı hazır hale getirdi. 58 yaşındaki kimsesiz vatandaşı kaldığı evde ziyaret eden Demirtaş, onunla sohbet edip hayat hikayesini dinledi.

‘BİZİ BİZ YAPAN ORTAK SEVDAMIZ’
Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Bizi biz yapan ortak sevdamız İlkadım’a ‘Şehrül-Emin’ olarak yaptığınız belki de en iyi hizmetlerden biri olan açılış için gün sayan Şefkat Evi (kimsesizler evi) projemiz kimsesiz vatandaşlarımıza sıcak bir yuva olacak. Bu projemiz özellikle kış aylarında kalacak yeri olmayanlara sıcak bir yuva olacak. Her şeyini eksiksiz düşündüğümüz tesise getirdiğimiz vatandaşımıza barınma, yemek, temizlik ve sağlık hizmetlerini yanında gün içerisinde vakit geçirecekleri sosyal alanlar ile spor aktiviteleri yapacak kompleksler de yer alacak. Sosyal hayata yeniden adapte olabilmesi için her şeyi yapacağız. Bizlere ihtiyaç duyan kimsesizlere ulaşana kadar çalışmaya devam edeceğiz. Onlar bilsinler ki kimsesizlerin yanında biz varız, en zor anlarında da her daim olacağız” ifadelerine yer verdi.

Sibel TOPAL

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.