Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

TEDİRGİN EDİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan risk haritası göre kırmızı renkli’ çok yüksek riskli’ illerden biri olan Samsun’da vaka sayıları tedirgin ediyor

TEDİRGİN EDİYOR
REKLAM ALANI
14 Mart 2021 19:37

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Son 2 aya kadar Samsun iyi bir durumdaydı. Sağlık İl Müdürümüzle de konuşuyoruz, bizim test sayımızın yüksek olmasının da bu tabloda bir etkisi var” dedi.

GÜNLÜK 5 BİN 500 TEST

27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında Karadeniz Bölgesi’nde en çok vaka görülen il Samsun oldu. Bu tarihler arasında Samsun’da tespit edilen vaka sayısı 4 bin 724 kişi olarak kayda geçti. İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Samsun’da günlük 5 bin 500 test yapılıyor.

‘AİLE İÇİ BULAŞ ÇOK YÜKSEK’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun’da artan vaka sayılarını değerlendirdi. Samsun’un bölge merkezi konumunda olması ve test sayısının yüksekliğine dikkat çeken Başkan Demir, “Pandemi süreci 1 yılı doldurdu. Son 2 aya kadar Samsun iyi bir durumdaydı. Sağlık İl Müdürümüzle de konuşuyoruz, bizim test sayımızın yüksek olmasının bir etkisi var. Samsun’un bölge merkezi olması etkiliyor. Mutasyonlu virüsünde etkisiyle vaka sayılarında bir artış söz konusu. Bizim İl Pandemi Kurulu ile kararları alıp sıkı sıkı denetimleri ve mevcut durumu değerlendiriyoruz. Tedbirlerimiz sıkı bir şekilde devam ediyor. Özellikle Samsun’daki vakalarda aile içi bulaş çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bununla ilgili uyarılarımızı yapıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz. Aşılama oranında Samsun çok iyi gidiyor. Ekiplerimiz Sağlık İl Müdürlüğümüz çok çok iyi çalışıyor. Filyasyon ekiplerimiz çok aktif bir şekilde sahada. Karadeniz’de vaka sayılarının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Sanıyorum iklimin de hızlı yayılımda etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Tekrar bir pik durumundayız, düşüşü bekliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.